Játékosszempontból 2010 elejének legfontosabb eseménye az volt, hogy az Infinity Ward két alapítóját kirúgták. Az eset heteken át a játékvilág figyelmének központjában volt, hiszen nem egy egyszerű elbocsátásról volt szó: az Activision szerződésszegéssel és csalással vádolta a két volt vezetőt, míg Jason West és Vince Zampella szerint az Activision indokolatlanul fosztotta meg őket az állásuktól, és ezzel együtt a prémiumuktól is.

Az ügy nagyon csúnya lett, sokáig elhúzódott, végül azonban nem lehetett egyértelmű győztest hirdetni, hiszen az Infinity Ward meggyengülése ellenére is szárnyal a sorozat, évről évre rekordnagyságú bevételt szerezve, West és Zampella pedig volt munkatársaikkal együtt egy új stúdiót nyitottak annál az EA-nél, amitől korábban az Activisionhoz menekültek.

Bobby Kotick az ügyre visszaemlékezve elmondta a New York Times újságírójának: könnyű dolga volt, mikor a két fejlesztő elbocsátásról kellett döntenie, hiszen mi mást tehetett volna? Tudták azt, hogy szerződést akarnak szegni, meg akarták tartani a kiadó pénzét, s még 40 dolgozót is el akartak csábítani – csak a kirúgás volt az egyetlen opció.