Megegyezett az Activision a volt Infinity Ward alapítókkal
Milliárdosok?

Rendeződni látszik a már régóta húzódó Activision kontra Infinity Ward alapítók ügy. Aki nem emlékezne, annak legyen elég annyi, hogy a Call of Dutyval dollármilliárdokat zsebre vágó kiadó kirúgta a csapat két alapítóját, Jason Westet és Vince Zampellát, majd amikor azok új céget alapítottak az EA szárnyai alatt, be is perelte őket szerződésszegés vádjával. De ez még mindig csak a kezdet volt: az Activision az EA-t is bíróságra akarta cipelni, mondván hogy a kanadai óriás még az Activisionnél töltött idő alatt elcsábította az IW alapítóit.

Az Activision és az EA nem olyan régen egyeztek meg, peren kívül. Akkor úgy tűnt, hogy csak Zampella és West ügye lesz terítéken, igaz, a két fejlesztő azóta egymilliárd dollárt követelt az Activisiontől, amiért az kirúgta őket és ezzel lefölözte a Call of Duty: Modern Warfare 2 bevételeit. A játékipar lélegzetvisszafojtva várta, hogy mi lesz ebből, de úgy tűnik, hogy semmi -- a felek peren kívül egyeztek meg, méghozzá titokban, zárt ajtók mögött.

A Los Angeles Times riportere, Ben Fritz Twitteren írta meg a nagy hírt. Állítása szerint Jason Westet még mosolyogni is látta. Hogy pontosan mi történt a zárt ajtók mögött zajlott megbeszélésen, valószínűleg soha nem tudjuk meg, de esélyes, hogy az Activision inkább kifizette Westet és Zampellát, csak legyen már vége a hajcihőnek. Az persze valószínűtlen, hogy a duó tényleg egymilliárd dollárt kapott. Aztán persze ki tudja... A lényeg, hogy a Respawn most már nyugodtan fejlesztheti az EA-nek készített sci-fi FPS-t, a múlt többet nem kísérti a csapat alapítóit.