Az Infinity Ward története meglehetősen tragikus, hiszen a 2000-es évek elején az egykori Medal of Honor fejlesztők azért nyitottak egy új stúdiót, hogy elkerüljék az EA-hez és a MoH-szériához való röghöz kötést, erre mikor elkészítették a Call of Duty-sorozat első részét, az Activision felvásárolta őket és csöbörből vödörbe kerültek. Kétévente pumpálják a sorozat újabb és újabb részét, az MW2 óriási sikerei után pedig a jövőben is hasonló feladatra kell számítaniuk, pedig a csapat nem kérdéses, hogy mással is szeretne foglalkozni -- a pletykák szerint tervbe is vettek egy új játékot, de az Activision beleköpött a levesükbe.

A kiadó ma reggel egy csapat kidobóembert küldött a stúdióhoz, a gorilla külsejű úriemberek pedig nem voltak hajlandóak elárulni, mi folyik ott, a fejlesztők meg be voltak rezelve, egyrészt mert ők sem tudtak semmit, másrészt pedig az Activisionnal tartott hétfői konferencia óta nem látták Jason Westet és Vince Zampellát bejönni dolgozni.

A szóban forgó konferencián a stúdió gazdasági helyzete mellett az IW strukturális átalakítása volt a téma. A kiadó ugyanis a fejlesztők két magas rangú vezetőjét szerződésszegéssel illetve engedetlenséggel vádolta, melynek a következménye az illetők eltávolítása és perbe fogása. Ez a két személy pedig nagy valószínűséggel Zampella és West, utóbbi ugyanis röviddel a krízis kialakulása után a Facebookján közölte, hogy munkanélkülivé vált.

Talán nem kell különösebben magyarázni az Activision lépését, arról van ugyanis szó, hogy a cég eléggé látványos módon eltávolította a terveikkel szembeszegülő egyéneket, hogy gördülékenyen mehessen tovább a Call of Duty-széria sorozatgyártása.