A hétfőn kirúgott Jason West és Vince Zampella szerint az Activision indokolatlanul fosztotta meg őket az állásuktól és ezzel együtt a prémiumuktól is, ezért kártérítésként 36 millió dollárt követelnek, valamint a Modern Warfare-széria jogait. Az Activision azonban a ma kiadott közleményében kihangsúlyozta, hogy a jogok náluk maradnak, és ami a pert illet, West és Zampella ne nagyon reménykedjen.

A kiadó meglátása szerint a per értelmetlen, hiszen ők helyesen jártak el, mikor elbocsátották a két alkalmazottat, akikben egyébként nagyot csalódtak. Az elmondásuk szerint ugyanis nyolc éven át támogatták őket és a cég maximális bizalmát élvezték csak úgy, mint bármelyik másik vezető szerepet betöltő kollégájuk, ám most, hogy „hátba támadták” az anyacéget, mindez már a múlté.

Az Activision tehát nem akar fizetni, pedig volna miből, a periratokból ugyanis kiderült, hogy az évtized üzletét kötötték meg 2002-ben, mikor öt millió dollárét felvásárolták a frissen alakult Infinity Wardot, amely azóta 3 milliárd (!) dollárt hozott a kiadó konyhájára.