Obo kolléga tegnap már beszámolt arról, hogy az Activision kemény legényeket küldött az Infinity Ward bázisára, és, hogy Jason West és Vince Zampella már nem tagjai a fejlesztőcsapatnak, mert az Activision rövid úton megvált tőlük, szerződésszegésre és engedetlenségre hivatkozva. Habár biztos információk nincsenek, azért valószínű, hogy a kidobóemberek is azért érkeztek az IW irodájához, hogy a megmaradt alkalmazottak nehogy bármit is "kimenekíthessenek" a cégből...

Persze ezzel még koránt sem volt vége a botrányszagú történetnek, ugyanis (magyar idő szerint) az éjszaka közepén jött a bomba egy hivatalos bejelentés képében, miszerint a Call of Duty 2011-ben megjelenő részének új fejlesztőcsapata van, méghozzá az Activision "tulajdonában lévő" Sledgehammer Games. Ha a név hallatán nem ugrik be semmilyen játék, az nem csoda, ugyanis a fejlesztőstúdió tavaly novemberben alakult, méghozzá két Dead Space "veterán", Glenn Schofield és Michael Condrey közreműködésével.

UPDATE:
 A hír bejelentése óta nyilvánossá vált egy olyan információ is, hogy az új csapat által készített játék nem FPS lesz, hanem az akció-kaland műfajt fogja gazdagítani. Szerkesztőségi kommentárunk ehhez mindössze annyi: Hűha!

A hirtelen váltás ugyan nem érinti a korábban az MW2-höz bejelentett kiegészítőket, azt még mindig az Infinity Ward szállítja, de a tegnap esti bejelentés után nagyon úgy tűnik, hogy egy korszak lezárult, és az IW többet nem készít CoD-játékokat.

UPDATE:
 Időközben napvilágot látott egy újabb sajtóközlemény, amelyben kijelentik, hogy az Infinity Ward továbbra is központi szerepet fog játszani a Call of Duty jövőjében, a vezetők távozása ellenére is -- habár, hogy ez pontosan mit jelent, azt csak találgatni lehet egyelőre.

A COD program jogai az Activisonnél vannak (akik siettek is bejelenteni, hogy a franchise-t más irányokba is el akarják vinni), és a vezetők szélnek eresztése után az is kérdéses, hogy az Activision mit tervez az általa "birtokolt", de lefejezett Infinity Warddal...

Ide kapcsolódó morzsa még, hogy az idén érkező Call of Dutyt még mindig a Treyarch, az ötödik rész készítői hegesztik, és ez a cirkusz semmilyen befolyással nem bír a játék idei megjelenésére.