Három évvel ezelőtt jelent meg az Icewind Dale Enhanced Edition, amit McMacko tesztelt. Miután több nagy klasszikus játék (Baldur's Gate 1-2, Icewind Dale) gatyába rázását végezte el a Beamdog, sokan arra voltak kíváncsiak, hogy mikor térhetnek vissza a jeges fuvallatok földjére. Nos a válasz az, hogy soha. Trent Oster azt nyilatkozta 2014-ben, hogy az Icewind Dale 2 sokkal mélyebb az eredeti játékhoz képest, így teljesen újra kéne alkotniuk mindent, hogy az Infinity Plus alatt megfelelően működjön a program.

Ha ez nem lenne elég, tovább tetőzi a gondot, hogy az Icewind Dale 2 forráskódját tartalmazó lemez elveszett. Igen, jól olvastátok. "Kerestük az archívumban, a Wizards of the Coast-nál, az Atarinál, de nem találtuk. Kapcsolatba léptünk az Obsidiannal, mert sok munkatársuk dolgozott az Icewind Dale 2-n, hogy megvan-e nekik a lemez. Forráskód nélkül meg vagyunk lőve, így parkolópályára tettük a projektet." -- mondta el most Oster.

"Az Icewind Dale 2-t az Interplay alkotta meg a Bioware Infinite Engine módosított verziójának felhasználásával. Innen indulnak a problémák. A Dungeons of Dragons licenc az Interplaytől az Atarihoz került, majd onnan a Wizards of the Coast-hoz, de az új jogtulajdonoshoz tartó úton valahol elveszett a forráskód.

Így a Beamdognak nem volt más választása, minthogy továbblépjen, egészen addig, amíg előkerül a forráskódot tartalmazó lemez. Ez történt meg a StarCrafttal is, a Blizzard hálája nem is maradt el.

maxresdefault-id2.jpg