• A pletykák szerint két új Switch modell is érkezik
  • Az olcsóbb verzió állítólag kizárólag handheldként fog funkcionálni

A hét elején már olvashattatok arról, hogy a Nintendo két új Switch modellt is piacra szeretne dobni: a pletykák szerint egy olcsóbb, több funkciójától is megfosztott modell mellett egy némileg felturbózott változat is készül. A Eurogamer most újabb híresztelésekkel tette hozzá a magáét a témához: ők úgy értesültek, hogy a Nintendo valójában ugyanazt az utat szeretné bejárni, mint a 3DS esetében.

nem-lesz-tevere-kotheto-az-olcsobb-nintendo-switch.jpg

Mint azt bizonyára sokan tudjátok, a 3DS végül két irányba "ágazott el": jött a leegyszerűsített (többek között a 3D funkciót is elhajító), kifejezetten a gyerekeknek célzott 2DS, míg a másik végletet a New 3DS XL képviselte. Nos, ha hihetünk a pletykáknak, akkor most is ez lesz: az olcsóbb Switch modell egy "gyerekbiztosabb" változat lesz, ráadásul állítólag nemcsak a rezgést fogják kivenni belőle, hanem a tévére kötés lehetőségét is, és kizárólag handheld módban lehet majd használni a konzolt.

A Nintendo nem kívánta kommentálni a híreszteléseket, így a teljes igazságra bizonyára csak néhány hónap múlva, a júniusi E3 során fog fény derülni. Mindenesetre nem lenne meglepő, hogy az életciklusa legvégén járó 3DS felhasználóbázisát ilyen módon próbálná átterelni a konzolgyártó a Switch-re.