• The Notorious B.I.G. életéről szóló dokumentumfilm készült
  • Magyar feliratos előzetes érkezett
  • Premier március 1-jén a Netflixen

Az ember csak kapkodja a fejét, annyi zenészről készítenek vagy mutattak be dokumentumfilmet 2021-ben. A Hulu Framing Britney Spears-e február elején debütált, azóta pedig a Netflix is bejelentette, hogy feldolgozza az énekesnő pályáját. Készül emellett egy Tina Turnerről és egy Prodigy-ről szóló doksi, a Billie Eilish-filmet pedig február 26-án mutatja be a Apple TV+.

Ezúttal egy rapper, méghozzá a műfaj történetének egyik legfontosabb alakja, a tragikus sorsú The Notorious B.I.G. kerül terítékre. A Biggie: Van egy sztorim című dokumentumfilm soha nem látott felvételeket mutat a hip-hop legenda életéből, illetve megszólaltatja barátait és rokonait is.

aaaabr2xaksgtchawwax02dkqva-hwttsvszlbpsekw5beqarty27covzydxetwvpppmgte9px-n1y-n1-cvgbgcutuh-.jpg

Biggie édesanyja, Voletta Wallace szerint „ez lesz az első dokumentumfilm, amely a fiam életére koncentrál a halála körülményei helyett. Azt ünnepli, hogy milyen ember volt és honnan jött. Biggie azt szerette volna, ha így emlékszik rá a világ” – áll a Netflix közleményében. Premier március 1-jén. Alább láthatjátok a magyar feliratos előzetest.