A vancouveri illetőségű Black Tusk Studios vezetője, Rod Fergusson a mai napon bejelentette, hogy The Coalitionre, vagyis A Koalícióra nevezik át a céget. Az eddig főként a Microsoft Kinect-játékai és a Flight Simulator sorozat egyes darabjai felett bábáskodó brigád már javában dolgozik az újgenerációs Gears of War-játékon, aminek szintén köze volt a névváltáshoz.

„Miért éppen ezt a nevet választottuk? Röviden fogalmaz, a The Coalition szó fejezi ki igazán, hogy kik is vagyunk mi egy csapatként, és hogy min dolgozunk jelenleg.” – árulta el a stúdió vezetője. Fergusson szerint a koalíció kifejezés egyfelől pontosan illik a csapatukra, ami ugyan különböző egyéniségekből áll össze, mégis egy közös cél érdekében dolgoznak együtt, másfelől pedig utal a Gears of War-sorozat Sáskák ellen harcoló szövetségére, a COG-ra (Coalition of Ordered Governments) is.

„Amikor az emberek a 343 Industries nevét hallják, azonnal beugrik nekik a Halo, ha Turn 10 Studios kerül szóba, tudják, hogy a Forza-sorozat kapcsolódik a nevükhöz. Mi azt szeretnénk, hogy a The Coalition hallatán a jövőben mindenkinek a Gears of War jusson eszébe.” – magyarázta Fergusson. Mondandója végén pedig megerősítette a nyílt tikot: az általuk hegesztett Gears of War a Microsoft konferenciáján debütál az idei E3-on.