A MOL Csapat két héttel ezelőtt indította útjára a MOL Bajnokok Viadala névre hallgató vetélkedősorozatot, melynek célja az volt, hogy a sportrajongók ezekben a sportszegény időkben is láthassák kedvenceiket, visszahozva egy kicsit a versengést a mindennapokba. Hazánk jól ismert bajnokai háromfős csoportokban küzdöttek meg egymással a különféle ügyességi és videojátékos kihívásokban, az eddigiek során pedig nevetésben és szórakozásban sem volt hiány.

molacsoport.jpg

Az első adásban Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, Herczig Norbert autóversenyző és Bánhidi Bence, a MOL Pick Szeged kézilabdázója kerültek sorra, akik többek között főzőtehetségüket is megmutathatták – persze nem „élesben”, a pontokért zajló küzdelem ugyanis az Overcooked játékban zajlott. A virtuális fakanalat végül Áron forgatta a legjobban, míg a második feladatban, a #ShirtOffShootOut kihívásban – ahol adott idő alatt a lehető legtöbb ruhadarabot kellett levenniük, majd szennyeskosárba dobniuk a játékosoknak – Bánhidi Bence bizonyult a legjobbnak, aki végül az összetett pontversenyt is megnyerte, megelőzve a második Áront és a harmadik Norbertet.

molbcsoport-v2.jpg

A második adásban a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, a párosban háromszoros Grand Slam-győztes teniszező, Babos Tímea, valamint a túraautó-világbajnokságot is megjárt Zengő Motorsport alapítója, Zengő Zoltán voltak a műsor vendégei, ahol ismét szerepet kaptak a videojátékok. Előbb a jól ismert fénykardos ritmusjátékban, a Beat Saberben kellett ráérezniük az ütemre a versenyzőknek, amiben Katinka bizonyult a legjobbnak, a Speedrunners virtuális futóversenyét azonban már Tímea bírta a legjobban, így végül összetettben is ő nyert a második Katinka és a harmadik Zoltán előtt.

molccsoport.jpg

Maga a műsor nem csak a versengésről szólt, hiszen az egyes kihívások között rengeteg mindent megtudhattunk a sportolókról is. És ez így lesz természetesen a május 30-án, szombaton következő harmadik – egyben utolsó – felvonásban is, a C csoportban ugyanis egy újabb teniszezőcsillag, Fucsovics Márton, a válogatott futballista Vida Máté, illetve a Zengő Zoltán csapatában versenyző pilóta, Kismarty-Lechner Gábor csapnak majd össze. Élő közvetítésre természetesen ezúttal is számíthattok a MOL Csapat Facebook-oldalán – az eddigiek alapján biztosan nem lesz érdemes kihagyni!

A MOL Bajnokok Viadala videojátékos kihívásaihoz továbbra is a PlayStation Magyarország, a műsor támogatója biztosítja az eszközöket.