• Újabb videón a New World
  • A felvételek a zárt bétából származnak

2016 óta várunk arra, hogy az Amazon kiadóként is belépjen a játékok piacára. Akkor még három projektet lengettek be, melyből egyet, a Breakaway-t azóta törölték. Az Amazon ambíciózus MMO-ja, a New World idén másodjára szivárgott ki az internetre, ezúttal egy kilenc perces videó formájában. A zárt bétából származó felvételek két órás változata eredetileg a PornHubon tűntek fel, onnan kerültek át a Youtube-ra, a Less than Epic csatorna kommentálásával.

amazon-new-world-csapat.jpg

A felvételek tanúsága alapján egy, a hagyományos MMORPG-k és a túlélő-játékok elemeit ötvöző játék képe rajzolódik ki előttünk, erős hangsúllyal a tárgykészítésen. Az Újvilág meghódítóiként azonban nem csak békés bölényekre vadászunk majd, hogy jobb íjat készíthessünk, ahogy azt a bozótból előpattanó zombiszerűség is bizonyítja. A videó végén pedig bepillantást kapunk a világ térképébe is, mely bizony igen méretesnek ígérkezik.

A játék többi elemére, melyek kiemelhetik a tömegből azonban alig kapunk rálátást. A játékosok által épített, perzisztens világ ígéretéből ugyan látunk egy kastélyt, de hogy játékosok építették-e, azt nem tudni. Ahogyan a játékosok közötti interakciókra sem került sor, bár egy zárt bétától nem várhatjuk el, hogy egy szerveren már tízezer játékos rohangáljon – ahogy az az Amazon terveiben szerepel.

Webshop ajánló
2018 őszi MondoCon