Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy idén sem maradunk Call of Duty nélkül, az viszont még kérdéses, hogy milyen irányban folytatódik tovább a sorozat Infinity Wardra eső része, elvégre a Modern Warfare-szál lezártnak tekinthető. Nos, ha lehet hinni egy nevét eltitkoló, de állítólag nagyon megbízható forrásnak, akkor a csapat a jövőt célozza meg.

Az informátor állítása szerint az Activision május elsején fogja bejelenteni a következő Call of Dutyt, mely dobja a Modern Warfare alcímet, s a sokkal hangzatosabb Ghosts nevet veszi fel, mégpedig azért, mert a játék egy teljesen új irányvonalat képvisel. A történt már a jövőben játszódik -- nagyjából Black Ops II mértékűt ugrunk előre --, de nem futurisztikus fegyvereket, hanem hagyományos mordályokat fogunk markolászni, ugyanis valamilyen globális esemény miatt a csúcsfelszerelések használhatatlanná váltak. 

Az emberünk nem részletezte tovább a történetet, s inkább a multiplayer lehetőségekről beszélt. Azt mondta, hogy a kooperatív Spec Ops helyére valamilyen más módozat kerül, a multiplayer pedig egy egész sor új lehetőségekkel fog bővülni. Az első szembetűnő újítás az lesz, hogy a statikus töltőképernyők helyett egy részben interaktív jelenet során érkezünk majd meg a csatatérre, például egy helikopterről ereszkedünk le, vagy beosonunk a csapatunkkal.

A másik nagy újdonság az lesz, hogy rengeteg rombolható tereptárggyal találkozunk, a csapat célja ugyanis az, hogy a környezettel is képesek legyünk megölni a játékosokat, ez a lehetőség azonban egyelőre csak a szólista kampányban működik jól, s lehet, hogy a multiplayer játszótéren csak limitált formában lesz elérhető, így a rombolás helyet be kell érnünk azzal, hogy változatosabban harcolhatunk. Lehetőségünk lesz például térden csúszva tüzelni, hason fekve egyik oldalról a másikra gördülni, sőt visszatér a sarkon való kikukucskálás lehetősége.

Ha minden igaz, akkor a Call of Duty: Ghosts az ünnepi szezonban fog megjelenni, mégpedig személyi számítógépekre és next-gen konzolokra. Igen, a forrás szerint az Infinity Ward szakít a Microsoft és a Sony jelenlegi gépeivel, s igyekeznek az új masinákra csábítani minden rajongót.

Természetesen könnyen előfordulhat, hogy mindez pusztán kitaláció, így most is kezeljük erős fenntartásokkal ezeket az állítólag szuperbiztos információkat!

Next-gen lesz az új Call of Duty?

A cím nem azt jelenti, hogy a közkedvelt Ghost visszatér.