A Splinter Cell: Blacklist megjelenése augusztusban esedékes, méghozzá teljesen magyar nyelven, és bár Sam feketelistás kalandja kizárólag PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Wii U-ra lesz elérhetők, a Ubisoft már most megígérte, hogy lesz folytatás, méghozzá a következő generációs konzolokra, azaz PlayStation 4-re és Xbox One-ra szabva.

Persze nagyon nem kell meglepődni, a Splinter Cell-sorozat még most is remek fejőstehén. Scott Lee, a Splinter Cell: Blacklist művészeti igazgatója az ArabicGamersnek nyilatkozott nextgen-ügyben. Elmondta, hogy egyelőre nagyon lefoglalja őket a Blacklist, ám már sok tervet szőttek az új hardverekről is, melyekről természeten nem beszélhet. Annyit viszont mégis megosztott a publikummal, hogy "Sam vissza fog térni", és hogy az új, PS4-re és Xbox One-ra is megjelenő Splinter Cell 7 "minden eddiginél nagyobb és jobb lesz". Noha tény, hogy akkor is ezt mondta volna, ha nem így van, azért a sorok között olvasva kivehető, hogy talán a Splinter Cell-sorozat is eltolódik a Metal Gear Solid irányába, azaz a nextgen felvonás akár nyílt, nagy területekkel is operálhat majd, rengeteg új taktikai lehetőséget adva a játékosok kezébe.

Mi tagadás, mi is várjuk, hogy a legtöbb jelenlegi franchise elhagyja az Xbox 360 és a PS3 egyértelmű hátrányait, és utat mutasson a jövőbe. Mivel pedig a szintén Ubisofthoz köthető Assassin's Creed a Black Flag című, negyedik számozott résszel PS4-re és Xbox One-ra is kapható lesz, ez a váltás minden bizonnyal 2014-ben fog megtörténni, mintegy varázsütésre.

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0 / 512 MB, HDD: 12 GB