Kodzsima Hideo épp az imént leplezte le, hogy a titokzatos The Phantom Pain, és a tavaly bejelentett Metal Gear Solid: Ground Zeroes tulajdonképpen egy és ugyanaz: ez a két játék a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain!

Igen, szinte elhinni is nehéz, de Kodzsima megint hülyére vette az egész világot, elhitette velünk, hogy egyszerre két MGS-en is dolgozik, mire kiderült, hogy ez nem így van, és az MGS V az a nagyszabású projekt, amin évek óta dolgozik. A játékban Solid Snake a főszereplő, aki kilenc év kóma után tér magához egy titokzatos kórházban, minden korábbi képességét elveszítve. Ennél többet nem tudunk még, csupán annyi biztos, hogy a játék a belsős fejlesztésű Fox Engine-t használja, mely egy nextgen-kész motor, és Kodzsimáék szerint a fotorealizmus az igazi erénye. Sőt, egy forradalmi eljárásnak köszönhetően elég pár fénykép, és máris kész a valósághű karaktermodell.

A játékról folyamatosan derülnek ki részletek, kaptunk például egy bemutatkozó trailert, melynek a végén az Xbox 360-at és a PlayStation 3-at jelölik meg hivatalos platformokként -- mi mindenesetre nem ennénk ezt a kását olyan forrón a sok kamuanyag után...