Egy tornarendező szervezet, a Garena Esports tegnap hozott egy szabályt, miszerint minden női csapat, aki részt vesz a tornán, csak egy olyan taggal rendelkezhet, aki leszbikus  vagy transznemű. Erre persze rögtön felkapta a fejét az közösség, és egyből elkezdődtek a hadjáratok Reddit-postok formájában, amiből egy 24 órás komplett szappanopera alakult ki.

A Riot kifejezte együttérzését az érintettek számára. Ki is posztolta Twitteren, hogy az ő általuk szervezett versenyeken soha nem lesz ilyen vagy hasonló korlátozás. 

A Reddit bejegyzésekre és a Riot válaszára reagálva a Garena Esports frissítette a versenyleírást. Törölte a szabályt, amit eredetileg azért hoztak meg, mert tartottak attól, hogy egyesek valamilyen módon előnyt fognak ebből kovácsolni.

Nem is olyan rég meggyanúsítottak egy lányt egy más által szervezett tornán, hogy biztosan nem ő vett részt a versenyen, mivel „túl jól játszott egy lányhoz képest”. Valószínűleg felmerült a Garena Esports szervezőinél, hogy bizonyos transzneműeknél vagy leszbikusoknál változhat a játékosteljesítmény. Ergo, jobb játékosok lehetnek, mint a heteroszexuális női társaik.

Ha már itt tartunk, valaki igazán megválaszolhatná, hogy miért nincs női játékos a League of Legends Bajnokság sorozatában...