A redditen már rengeteg bejegyzés érkezett a témával kapcsolatban. A lényeg annyi, hogy a hackerek találtak egy módot arra, hogy ne a kliensen keresztül kelljen hozzáférniük az accountokhoz, hanem egy sima böngésző is elég hozzá.

A keresőben a hacker hozzá tud férni a szummoner azonosítójához, és egy olyan tokenhez, amivel később az account tulajdonosa nevében tud RP és IP tranzakciókat végrehajtani. (Riot Pontok = igazi pénzért vásárolt in-game fizetőeszköz, amiért skineket és egyéb dolgokat vehetsz; Influence Pontok = ezeket lejátszott játék után kapod, hősöket, rúnákat tudsz vele vásárolni.)

Jelen pillanatban is dolgozunk a hiba elhárításán, részletekbe azonban nem szeretnénk belemenni. Egy biztos, pontosan számon tudjuk tartani, hogy ki volt érintett az incidensben, tehát mindenkinek vissza tudjuk szolgáltatni az RP-t és IP-t, amint megoldottuk a problémát.” – nyilatkozta egy RIOT munkatárs.

Mivel a bolt is érintett volt, ezért most szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy sem bankkártya-adatok, sem más személyes adatok nem kerültek illetéktelenek kezébe.” -- tetté még hozzá.

Az egyik híres League of Legends játékost streamelés közben érte a támadás, több tízezren nézték végig, ahogy leszívják az accountjáról a fizetőeszközöket. A következő videó bemutatja, hogyan is történik a dolog folyamatában.