• Ninja a The New York Timesnak adott interjút
  • Szóba került azon gyermekek viselkedése is, akik az ő streamjeit nézik

Bár a Twitch-ről történő el-, majd visszaköltözés némileg megártott a népszerűségének, Tyler "Ninja" Blevins a mai napig egyike a legnézettebb streamereknek, aki a fiatal korosztály körében is sok követővel rendelkezik. Sokan úgy vélik, hogy közszereplőként neki is jobban oda kellene figyelnie arra, hogy milyen hatással lehet a gyerekekre, ám a streamer ezzel az állásponttal egyáltalán nem ért egyet: szerinte minden a szülők felelőssége.

az-unokaocsem-mentalis-egeszsege-drasztikusan-javult-miutan-megtiltottuk-neki-hogy-ninjat-nezze.jpg

"Minden a neveltetéstől függ. Szeretnéd jobban megismerni a gyermekedet? Hallgasd őt, miközben videójátékokkal játszik, és azt hiszi, hogy nem figyelsz rá" – mondta Ninja a The New York Timesnak adott interjújában.

"Van itt még valami. Honnan tudhatna egy fehér gyerek a fehér kiváltságról, ha a szülei soha nem beszéltek neki a rasszizmusról, nem tanították meg neki, mi az? Ha játszanak egy játékkal, és az első találkozásuk a rasszizmussal az, hogy az egyik barátjuk kimondja az "N" betűs szót, de fogalmuk sincs, hogy mit jelent – mégis miért számítana, hogy ez adott esetben az én közvetítésemben történt? Nekem kellene elbeszélgetni erről a gyerekkel?" – folytatta a streamer.

Ninja szerint egyébként általánosságban nem a videójátékos, hanem az internetes kultúrával van baj. Az emberek a monitor mögül azt mondanak, amit akarnak, névtelenül és bármiféle következmény nélkül, a gyerekek esetében pedig ez különösen nagy probléma, hiszen igen nehéz szembesíteni a szülőket a nem megfelelő viselkedéssel.