• Eltűnt a 3DS szekció az eShop "Coming Soon" részlegéből
  • Könnyen lehet, hogy ez a szoftvertámogatás végét jelzi

A Nintendo fókuszában már jó ideje kizárólag a Switch van, ami nem csoda, hiszen nem elég, hogy a masina szárnyal, hanem funkcióját tekintve a hordozhatósággal többé-kevésbé ki is váltotta a 3DS-t, amely már amúgy is jócskán benne van a korban, hiszen hamarosan belép a tizedik évébe. Most azonban úgy tűnik, hogy a kiotóiak hajlandóak végleg elengedni a handheldet.

nintendo-3ds-ennyi-volt.jpg

Erről leginkább a Nintendo eShop árulkodik, az online áruház "Coming Soon", vagyis a közelgő megjelenéseknek fenntartott részlegéből ugyanis eltűnt a 3DS-szekció, ami azért is sokatmondó, mert még a Wii U-nak is van sajátja - nem túl sok játékkal persze.

Hogy a gyakorlatban ez mit jelent, az persze nem derült ki, de nem lepődnénk meg, ha hamarosan bejelentenék a 3DS gyártásának leállítását, hiszen már most is pár tízezer példány fogy csak belőle negyedévenként, a szoftvertámogatás pedig láthatóan teljesen elapad hamarosan, miután a külsősök sem igazán jelentetnek meg rá játékokat. A nyáron egyébként a Nintendo még kiállt a 3DS mellett, de az említett jelek több mint gyanúsak...