• A Nintendo az E3-on kizárólag Switch-játékokat mutogatott
  • Ettől függetlenül továbbra is támogatják a 3DS-t

Meglehetősen tartalmas Nintendo Direct adással készült a japán konzolgyártó az idei E3-ra, egy valami azonban feltűnhetett: csak és kizárólag Switch-játékokat láthattunk. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a 3DS-tulajoknak lassan ideje lesz elcsomagolniuk a gépüket: a Nintendo of America újdonsült elnöke, Doug Bowser a Time-nak adott interjújában hangsúlyozta, hogy továbbra is támogatni fogják a hordozható masinát.

3ds-a-nintendo-tovabbra-is-tartogatja-a-handheldet.jpg

"Jelen pillanatban nincs mit bejelentenünk, és azért sem készültünk az E3-ra 3DS tartalmakkal, mert minden a Switch-ről szólt. De a 3DS jól teljesít, az üzletek továbbra is támogatják mind a hardvert, mind pedig a szoftvert. Amíg a vásárlók részéről megvan a kereslet, addig mi is támogatni fogjuk a gépet. Sőt, úgy gondoljuk, hogy a 3DS egy remek belépő konzol a fiatal gamerek számára. A 2DS 79 dollárért, egy játékkal egybecsomagolva remek értéket képvisel a fiatal játékosok számára, akik frissen ismerkednek a Nintendóval."

A 3DS jelenleg három modellel képviselteti magát a piacon: a játékosok a 3D funkciótól megfosztott 2DS XL, a legfejlettebb 3DS XL, illetve a leegyszerűsített, kifejezetten gyerkőcöknek célzott 2DS verziók közül választhatnak.