Persze a kiadó és a fejlesztő Turbine nem aprózza el a dolgot, így az új rendszer egy jókora update kíséretében érkezik, amelynek fő eleme a Volume III, Book 2: The Ride of the Grey Company. Aki képben van a játékkal, tudja, hogy az első könyvben Aragornékat kísértük délre, ahol megalakult a Szürke Sereg. Nos, most felesküdve Isildur örököseire, a dúnadánok sürgős üzenetet hoztak Elrondtól, így aztán csapatunk Völgyzugolyban gyűlik össze, hogy felkészüljön az indulásra, az új terület, Enedwaith titkos völgyébe. A második könyv 15, akár szólózásra is alkalmas fejezetet tartalmaz, tele felfedezéssel, harccal, rejtélyekkel.

Mindeközben zajlik a szüreti fesztivál is, amely további mókákat ígér (többek között egy elátkozott hobbitlakot), no és persze megnyílik a bazár, azaz a LOTRO Store, amely cuccokat, expanziókat, prémium tartalmakat, további karakterhelyeket, varázsleveket, karaktercsinosítás opciókat kínál, no meg további Turbine pontokat, hogy még többet vásárolhassunk... (Persze a VIP-k, azaz a tehetősebb játékosok még több opció közül válogathatnak.)

Ezen kívül is rengeteg változás éri a játékot. Lesz oktatórész a kezdőknek, a régi instákat skirmish opcióban le lehet darálni, picit átalakul a kezelőfelület és a karaktergenerálás, a hobbitok is „hobbitosabbak” lesznek, és még sorolhatnám. Szóval mindenképp érdemes kipróbálni a régi-új Gyűrűk Ura MMOG-t, főleg, hogy ingyér' van... Illetve... szóval értitek...

Mindegy, a lényeg: Lord of the Rings Online, november 2-tól ingyen.