Nem okolom azokat, akik teljesen megfeledkeztek a Fables képregénysorozat játékadaptációjáról, hiszen a projektet még 2011-ben jelentették be, s azóta jóformán semmit sem hallottunk róla, maximum csak annyit, hogy jön-jön, csak sokára. Nos, tegnap végre lehullott a lepel, s a Telltale Games bejelentette: a The Wolf Among Us névre átkeresztelt játékuk valamikor idén nyáron fog megjelenni, mégpedig PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Macintoshra.

A történet szerint a képregénysorozat idővonala előtt járunk, a főszereplőnk pedig a Piroska és a farkasból Bigby Wolf lesz, akit New Yorkba száműztek, s azóta napjait a többi mesefigura megvédésével tölti, amolyan testőrként -- a célunk az, hogy a jelenlétünk titokban maradjon mindenki elött.

„A Fables-univerzumra alapozó The Wolf Among Us fejlesztése során lehetőségünk nyílt arra, hogy kifejezetten olyan elemekkel dolgozzunk, mely magukkal ragadóvá teszik az epizodikus játékokat. A döntések és azok következményeit boncolgató megközelítésünket finomítva még jobban elmerülhetünk a komplex karakterekben és a képregények eddig parlagon hagyott, sötétebb történeteiben.” -- mondta a Telltale Games vezérigazgatója, Dan Connors, aki ezzel meg is erősítette, hogy egy újabb epizodikus játékot kapunk a csapattól.

Nyáron jön a Fables játék