A lényeg tehát: kapunk egy új területet, melynek körülírása így szól: „the realm of Sheogorath, the Daedric Prince of Madness”, azaz az őrület ifjú daedra hercegének, Sheogorathnak birodalma ez – megjegyzendő, hogy alattvalói elmeállapota hűen tükrözi gazdájukét... (A fickóval egyébként az alapcsomag végigjátszói találkozhattak már, hiszen kaptunk tőle egy meglehetősen beteg daedra küldetést, melynek jutalma a szintén – szó szerint - elvarázsolt Wabbajack bot volt. Jegyezzük meg azt is, van pár daedra istenség; ha mindegyik birodalmába ellátogatunk majd egy-egy pakkal, elleszünk egy darabig...)

Mintegy 30 órányi új küldetéssor vár ránk, melyet régi karakterünkkel is lepörgethetünk, de újat is kreálhatunk az új régió feltérképezésére. Ez a két félből – az északi Mania és a déli Dementia - álló világ (nagysága kb. negyede Cyrodiilnak) egyébként nemcsak teljesen pszichotikus, de az őrült elmékre jellemző zavarba ejtő kreativitást is tükrözi, így meglepő természeti képződményekre és ember alkotta építményekre is számíthatunk, hol élénk színekkel, fura növényekkel, égbe nyúló, ezer lépcsős házakkal, hol köddel, nyálkával, folyóként hömpölygő bűzös csatornával. Feladatunk persze ismét az lesz, hogy megvédjük az országot és lakóit, legyőzzük a gonoszt, és mi legyünk a bajnokok, istenekhez hasonlatosak és kegyelmükre méltóak, ámen.

A pakkban természetesen helyet kap rengeteg új tárgy, mágia, alapanyag alkimista kísérleteinkhez, no és úgy egy tucat hentelni való lény: rettentő rovarok és olyan rusnyaságok, mint például a csontvázszerű Shamble, a kétéltű Grummite, vagy a jó nevű Flesh Atronach. Ehhez persze még jobb vértezet és fegyverzet dukál, melyet a két említett országrész fővárosa, Crucible és Bliss tehetséges mesteremberei csak nekünk fognak ki- és összekalapálni.

Az immáron teljesen hivatalos bejelentés mellé az első három hivatalos képet is megkaptuk, gusztáljátok őket; a márciusi megjelenésig nyilván még be fog futni pár, úgyhogy nem fog sokáig ilyen sovány maradni a galériánk, abban biztos vagyok.