A Virtuix amerikai cég forradalmasítani kívánja a virtuális valóság és a videójátékok kapcsolatát, ehhez kértek támogatást a Kickstarteren. Az eredmény önmagában lehengerlő: alig egy nap alatt 1279 ember több mint 490 ezer dollárt ajánlott fel, pedig a célul kitűzött összeg csak 150 ezer dollár volt.

Hogy miben más az ő szerkentyűjük, mint az eddigi masinák? Nos, abban, hogy nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ezért olcsóbb társainál, ráadásul kisebb azoknál, így könnyebb eltenni a szekrénybe, ha nincs rá szükség. Ez az Omni.

A szerkezet kompatibilis lesz az Oculus Rifttel – aminek társalkotója alig pár napja hunyt el – és a jövőbeli, fejre szerelhető virtuális szemüvegekkel, valamint minden olyan játékkal, amelyek alkalmasak a billentyűzetről jövő parancsok feldolgozására, ugyanakkor összekapcsolható kontrollerekkel is, például a Razer Hydrával. Az Omni teljesen szabad élményt biztosít a felhasználóknak, akik 360 fokban foroghatnak, sétálhatnak vagy futhatnak, ugrálhatnak, guggolhatnak. A mozgások feldolgozásáért a Kinect felel, míg a biztonságról egy állítható öv gondoskodik egészen 130 kilóig. A szerkezet játékra, edzésre, kiképzésre, sőt, a fejlesztők szerint még fizikoterápiára is alkalmas lesz.

A tervek szerint az Omni 2014 januárjában kerül forgalomba, és 299 dollárba (nagyjából 67 ezer forintba) fog kerülni.