Tragikus autóbalesetben vesztette életét Andrew Reisse, az Oculus Rift nevű, gigantikus Kickstarter-sikernek számító VR-sisak legfőbb tervezőmérnöke, és az apró, független vállalat társalapítója, mely a virtuális valóság minden eddiginél élvezhetőbb kialakításának ötletével nőtt fel a legnagyobbak közé. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az ipar egyik legelismertebb magazinja, az Edge legutóbbi számában a GTA V-tel ellentétben inkább az indie készüléknek szentelte a címlapot.

Andrew ráadásul nem is akármilyen balesetben halt meg: rendőrök elől menekülő gengszterek gázolták halálra a kaliforniai Santa Anában. A huszonéves bűnözők, akik ráadásul mindannyian próbaidőn voltak, először tűzharcba keveredtek a rendőrökkel, majd egy Dodge-dzsal száguldottak át a városon, több piros lámpán is átvágva, két autót megrongálva. Reisse épp a zebrán szeretett volna átkelni, amikor a tragédia megtörént. A gyanúsítottakat mind egy szálig elfogták ugyan, de a zseniális mérnökön már nem tudtak segíteni a mentősök.

Andrew Reisse-től az Oculus Rift hivatalos oldalán egy nekrológgal búcsúzott a vállalat. Ha ő nincs, a futurisztikus VR-sisak ötlete sem valósul meg soha. Andrew 33 éves volt, imádta a természetet és nem voltak ellenségein csak épp rosszkor volt rossz helyen. Isten veled Andrew, reméljük, odafent is lesz mit fejlesztened!

Elhunyt Andrew Reisse, az Oculus Rift társalkotója