Az EA és a BioWare bejelentette, hogy ősszel ingyenes modellre vált a Star Wars: The Old Republic. Aki kíváncsi a játékra, de eddig az előfizetés eltántorította, az hamarosan 50-es szintig mind a nyolc kaszt sztoriját teljesítheti, ha pedig elnyeri a tetszését, amit látott, akkor további, magasabb szintű tartalmakért és tárgyakért fizethet.

Az előfizetéses rendszer nem tűnik el, a játékosoknak továbbra is megvan a lehetőségük arra, hogy havonta fizessenek, vagy egy adott időre szóló Game Time Cardot vegyenek. Ezek korlátlan hozzáférést biztosítanak mindenhez, amit a játék kínál, ám ha nem kell minden, akkor az ősszel bemutatkozó Cartel Coinsszal feloldhatjuk az ingyenesen játszó felhasználókat akadályozó korlátok egy részét.

Az előfizetéses játékosoknak havi rendszerességgel bizonyos mennyiségben átutalásra kerülő Cartel Coins egy új virtuális fizetőeszköz, amivel jobb felszerelést és lehetőségeket vehetünk meg. Az EA elképzelése szerint ez meghozza a kellő rugalmasságot a játékhoz, hiszen eddig az előfizetéses rendszer miatt sokan távol maradtak attól a bizonyos messzi-messzi galaxistól.