• Megjelent az 364.47 Nvidia Game Ready driver
  • NE TELEPÍTSD!
  • Hazavághatja a rendszeredet
  • Az Nvidia már dolgozik a megoldáson

Pont a The Division premierjével egy időben megjelent az Nvidia Game Ready meghajtója, ami kifejezetten az Ubisoft játéka, illetve a jövő héten esedékes Need for Speedben hivatott jobb teljesítményt nyújtani, így csak természetes az, hogy sokan telepítették, kiváltképp, hogy erre a Geforce Experience is figyelmeztet. Mindennek tetejébe a driver WHQL kiadás, szóval minden jel arra utalt, hogy érdemes letölteni és telepíteni. Vagy mégsem?

AZ NVIDIA 364.47 DRIVER A SZÁMÍTÓGÉPED ÖSSZEOMLÁSÁT IS OKOZHATJA!

Egy egész seregnyi felhasználó (Nvidia fórum, Reddit, NeoGAF) jelezte már azt, hogy az ominózus meghajtó telepítése után a rendszerük kékhalállal elszállt, vagy többszöri újraindítás után sem volt képes felállni, csak a fekete képernyő fogadta őket.

nvidia-the-way-its-meant-to-be-played.jpg

Az Nvidia tud a problémáról, csak az nem világos még, hogy pontosan mi okozza. A gyártó szerint csak azok érintettek, akik egyszerre több monitort használnak, a userek viszont arról számoltak be, hogy ez nem igaz, egyetlen kijelzővel is képes összeomlani az operációs rendszer. Egyes elméletek szerint a Windows 10 lehet a hiba egyik forrása, konkrétan az az eset, ha valaki egy korábbi verzióról frissített, és nem friss telepítést végzett.

Akármi is legyen a gond hátterében, a legjobb tanács most az, hogy mindenki várjon a telepítéssel.

Ha már telepítetted a 364.47 drivert, és nem akar elindulni a géped, akkor Safe Mode-ban indítsd el az operációs rendszert és távolítsd el a meghajtót, vagy használd, ugyancsak Safe Mode-ban, a Display Driver Uninstallert. Működhet még egy visszaállítási pont alkalmazása is.

Az Nvidia természetesen már dolgozik a probléma megoldásán, és a Geforce Experience-ből már el is távolították a meghajtót, ugyanakkor a hivatalos oldalról még letölthető. Ezt persze nem ajánlott leszedni (állítólag manuális, tehát nem Express telepítéssel működik, de ennek az ellenkezőjét is hallani), inkább várja meg mindenki a stabil verziót.