• 6v6 helyett 5v5 felállást használ az Overwatch 2
  • Néhány új pályát is láthattunk a folytatásból

A Blizzard néhány napja már beharangozta, hogy a korábbi sztori bemutatók után végre az Overwatch 2 PvP módjaival is alaposabban megismerkedhetünk, az éjszaka folyamán pedig sor is került erre az élő streamre, melyben több mint két órán keresztül mutogatták nekünk a játékot.

A legfontosabb változás, hogy az eddigi 6v6 helyett 5v5 felállásra vált a játék (méghozzá 1 Tank, 2 Damage, 2 Support leosztással), ami miatt számos hőst újradolgoztak. Különösen igaz ez a Tankokra, de egyéb karakterek esetében is számíthatunk új vagy módosított képességekre: Mei például már nem fagyaszt, míg Winston kapott egy másodlagos tüzelési módot.

Lesznek a szerepekhez kötődő passzív képességek is: a Damage hősök némileg gyorsabban mozognak, a Support karakterek automatikusan gyógyulni kezdenek, ha kimaradnak a harcból, míg a Tank herók esetében kisebb a visszalökés, valamint az ellenfelek ultiját is lassabban töltik, ha megsebzik őket. A legtöbb hős kinézetre is változni fog valamelyest: lent például Torbjörn új külsejét láthatjátok.

torbjorn-overwatch-2-new-look.jpg

Lesznek új játékmódok is, köztük a Push, melyben egy robotot kell eltolni az ellenfél bázisához, az Assault ellenben távozik a Competitive playlistből. Új pályák is érkeznek természetesen: lent a New York, Toronto, Rio, Rome és Monte Carlo mapekből láthattok rövid ízelítőket.