• Felfüggesztették a magyar származású Overwatch játékost, Félix Lengyelt
  • Sportszerűtlen viselkedés miatt
  • A felfüggesztés február 10-ig tart

Néha nem árt odafigyelni arra, mit csúszik ki az ember száján, mert könnyen megjárhatja. Pontosan úgy, mint a Dallas Fuel magyar származású kanadai játékosa, Félix „xQc” Lengyel, aki a minap kissé túlságosan felkapta a vizet, amikor a Houston Outlawsban játszó Austin "Muma" Wilmot Lengyel jellegzetes mantráját használta („rolled and smoked”), miután 4:0-ra megverték a Fuelt.

Lengyel ekkor azt találta mondani egy stream alatt a nyíltan homoszexuális Wilmotnak, hogy szopjon le egy kövér falloszt, az úgyis tetszene neki. Wilmot a saját streamjében reagált, homofóbiás szemétnek nevezte Lengyelt, aki később Twitteren kért elnézést kirohanásáért, amit Wilmot (szintén egy bocsánatkérés keretében) elfogadott.

Ugyanakkor a liga nem volt ilyen megbocsátó, az Overwatch League ugyanis négy meccs erejéig eltiltotta a játéktól, és 2000 dolláros büntetést is kiszabott rá. A Dallas Fuel olyannyira támogatta a döntést, hogy még meg is hosszabbították Lengyel eltiltását a szezon első szakaszának végéig, azaz február 10-ig.

felix-xqc-lengyel.png