• Baptiste az Overwatch 30. hőse
  • Ő egy gyógyító-támadó karakter

A Blizzard a hét elején mutatta be az Overwatch harmincadik karaktere, Baptiste előtörténetét, ma pedig megosztották velünk mindazt, amit tudnunk kell az új hősről, aki nem mellesleg pontosan az, amire korábban sokan tippeltek: egy gyógyító-támadó karakter.

A fentieknek megfelelően Baptiste egyszerre bír támadó és gyógyító képességekkel, ami megfelelő diverzitást biztosíthat azoknak, akik szívesen vállalják magukra a támogatók szerepkörét.

Az új hős elsődleges fegyvere a Medic SMG, ami egy hitscan fegyver, vagyis a lövedék becsapódása a lövés után azonnal megtörténik. Ráadásul egyszerre három golyót tud egyszerre kiereszteni. Az alternatív tüzelési módja eme csúzlinak a Biotic Launcher: ez gyógyító gránátokat ereget, amivel a csapattársak életerejét növelhetjük meg.

Képességek terén főleg a gyógyítás irányába mozdul el a figura. A Regenerative Burst segítségével gyógyíthatja saját magát és a közeli csapattársakat. Az Ultimate, az Immortality Field egy, az ellenség által elpusztítható ketyere, ami megóvja a csapattársakat a haláltól – egyszerűen nem engedi 20% alá zuhanni az életerejüket. Az Amplification Matrix egy energiamezőt hoz létre, ami gyengíti a rajta áthaladó ellenséges golyókat és erősíti a barátiakat. Végül az Exo Boosts passzív képesség guggolással kombinálva nagyobb ugrást tesz lehetővé.

Aki szeretné kipróbálni Baptiste-t, az megteheti az Overwatch publikus tesztszerverén.