Az év vége a számvetések ideje, és ebből a világ egyik legforgalmasabb pornóoldala, a Pornhub sem marad ki. Annak rendje és módja szerint lehozták éves statisztikájukat, ami csak annyiban érinti a videojáték ipart, hogy a gyakori keresőszavak húszas listáján két játék is szerepel.

A Fortnite a 15. leggyakrabban használt keresőszó a pornócsatornán – 17 ezerszer több alkalommal kerestek rá, mint tavaly –, ezzel megelőzte az Overwatch-ot, ami a 20. helyen végzett. Sőt, megelőzött olyan népszerű keresési kifejezéseket is, mint „big tits” (17. helyezet), „cartoon” (18. helyezet) és „creampie” (19. helyezet).

A legnépszerűbb, videojátékokhoz kapcsolódó karakter idén Bowsette lett – aki tulajdonképpen nem videojáték-karakter, hanem a Mario-játékokban szereplő Bowser, avagy a Koopa király rajongók által készített női változata.

pornhub-2018-most-searched-game-characters.png

A második helyett viszont már valóban olyasvalaki foglalta el, aki videojátékban szerepelt, méghozzá az év elején debütált Overwatch hős, Brigitte. A harmadik hely pedig Lara Croftté lett. A Fortnite ezen a téren kicsit hátrébb végzett, Calamity pár ezer rákereséssel lemaradt a szintén listás Widowmakertől. A Fortnite több más karaktere is népszerű volt, úgymint Bunny, Zoey, Sun Strider és Brite Bomber, de ők már csak hátul kullognak. A top 28-as listára amúgy férfiak is felkerültek, méghozzá Mario és a már említett Bowser, természetesen valódi, férfiúi teknőc formájában.

Apropó, a Fortnite más téren is meghatározó lett a Pornhub idei évében, merthogy az áprilisi szerverleállás során egy nap alatt 60%-kal nőtt meg a játékra rákeresők száma. Ezzel a Fortnite a második legmeghatározóbb keresőszó lett az oldalon, csak Stormy Daniels pornószínésznő előzte meg.