• Július 30-augusztus 1. között kerül megrendezésre a 2021 KoreaOn
  • Az esemény offline és online is követhető lesz

Már csak pár nap és kezdetét veszi a háromnapos 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaOnonline kulturális fesztivál, amit július 30. és augusztus 1. között, online-offline módon nézhetnek majd az érdeklődők. A kulturális programsorozat ideje alatt lesz többek között e-sport verseny és bemutató, taekwon-do és k-pop cover produkciók, gasztro műsor és tematikus filmklub is. 

image.png

A rajongói és a támogatói visszajelzéseknek köszönhetően a Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány idén 3 naposra bővítette 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaOnkulturális programsorozatát, amit részben online, részben pedig élőben, a járványügyi előírásoknak megfelelően, szombat-vasárnapra kisorsolt közönség előtt tartanak meg. A 10-10 darab páros belépőt július 25-én sorsolták ki.

Aki most nem került be a szerencsés nyertesek közé az se szomorkodjon, mert a háromnapos rendezvény közvetítései alatt folyamatosan pörögnek majd a kvíz játékok, ahol a szervezők koreai ajándékokat sorsolnak ki a helyesen válaszolók között.

nyeremenyek-kiemelt.png

Az első nap témája a koreai sportok világa lesz. A köszöntő után, 15:15-től négy különböző harcművészeti csoport mutatkozik be. Láthatunk majd közvetítést a Máté Taekwondo, a Delfinek, a Taekwondo Hungary KCC és a Budapesti Sasoknak köszönhetően. Utána bő egy órában a különböző sportágakhoz kapcsolódó koreai filmekről és sorozatokról lesz szó a 17 órakor kezdődő Filmklubban. A napot PUBG fan game zárja, melynek játékmestere hulla_szilva lesz.

koreaon-sportnap.png

Július 31-én szombaton, 12 órakor kezdődnek a tradicionális kultúrával foglalkozó programok. A köszöntő után Pánti Anna operaénekesnő előadását hallgathatjuk meg, majd a nap folyamán láthatjuk a Mugunghwa tánccsoport fellépéseit, a Minduelle gayageum együttes, illetve a Manwol tánccsoport előadását. Ezen a napon belepillanthatunk a Munbangsau kalligráfia csoport órájába, és meghallgathatjuk a Koreai Magyar Tanszék videóüzeneteit is. A koreai gasztronómiába pedig Tóth Károly, a debreceni Wok to Box séfje és tulajdonosa vezeti be az érdeklődőket. Hanbok (koreai hagyományos ruhák) bemutató és Filmklub (történelmi filmek) beszélgetés is várja az online látogatókat, azon szerencsések pedig, akik a belépőjegy sorsolással bejutottak a nyitott stúdióba kalligráfia foglalkozáson is részt vehetnek. 

koreaon-tradicionaliskultura.png

A szombati napot a PUBG Nemzeti Válogató döntője zárja. Az 17 órakor kezdődő World eSports League utolsó hazai állomásán a selejtezők legjobb csapatai mérkőznek meg egymással. A végső győztes magyar együttes képviselheti hazáját a dél-koreai élő döntőben, amelyen a világ legjobb játékosai között 150 000 dollárt osztanak szét. A hatalmas téttel bíró mérkőzések hangulatáért két ismert streamer felel, az adásban a legnagyobb akciók Kodiak, a Counter-Strike magyar legendájának, és hulla_szilva, a magyar PUBG e-sport megkerülhetetlen alakjának hangján jutnak el a nézőkhöz. A magyar nemzeti döntő összecsapásait a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, az Esport1 és a Magyar E-sport Szövetség Facebook oldalán, az Esport1 YouTube csatornáján és az Esport3tv Twitch oldalán lehet élőben követni július 31-én 16:30-as kezdéssel.

koreaon-popkult.png

A harmadik napon, augusztus 1-jén a mainstream, popkultúra kedvelőit várják a szervezők. A k-pop, a koreai képregények és tabletre, telefonra tervezett webtoon-ok, a táncversenyek, illetve az országos koreai kulturális klubok és csapatok világba kalauzolják el a nézőket az előadók, játékosok és táncosok. Nyereményjáték, gasztronómia az előző napoknak megfelelően várnak mindenkit, ezek mellett pedig Tóth Károlynak köszönhetően ismét lesz gasztro-kalandozás, a vasárnapi kézműves foglalkozás a Mackótanya támogatásával zajlik, nem kisebb kihívással, mint a tradicionális csomózás alapjainak megtanításával. A Filmklub kortárs és trendi, most futó sorozatokkal és filmekkel köti le a nézők figyelmét, a záróesemény pedig ismét néhány kör PUBG rajongói játék lesz hulla_szilva koordinálásában.