A júniusi PC Guru megjelenése pont úgy esett, hogy a kora nyár összes nagyobb címét egyetlen magazinban mutathatjuk be. Maratoni játékcunami vár hát benneteket a 2016/06-os számban, olyan nagyágyúkkal, mint a Battlefield 1, a Call of Duty: Infinite Warfare, a Doom, az Overwatch, vagy épp az Uncharted 4. Lássuk, mi mindent rejt a nyár első Guruja!

A háború sosem változik

Az előzeteseket ezúttal a már említett két FPS-óriás bemutatói uralják: Chris a Battlefield 1-et vesézi ki 4 teljes oldalon, Miguel pedig az idei CoD-ot járja körbe, rámutatva, hogy van azért még némi kraft az Activision sikersorozatában. Szintén Miguelnek köszönhetitek a Civilization VI minden részletre kiterjedő előzetesét: Sid Meier legendás stratégiai játéka ismét visszatér, hogy mutasson pár trükköt a műfajt csak kóstolgató újoncoknak. Reméljük, jó lóra tesz a folytatással a Firaxis, elvégre a kissé vegyesre sikeredett Beyond Earth után igencsak magas elvárásokkal néz farkasszemet a projekt.

Ahogy azt megszokhattátok, az early access-szegmens sem maradt üres. Még egy kicsit a stratégiáknál maradva, wilson a Starpoint Gemini Warlordsot próbálhatta ki a megjelenése előtt – persze a játék műfajilag nem RTS vagy TBS, ahhoz viszont, hogy az ember boldoguljon benne, szüksége van az állandó taktikázásra. És ha már életben maradás: Böjti a kraftolós, túlélős Fragmentedbe kóstolt bele 2 oldal erejéig. Az előzetesek teljes listáját itt találhatjátok meg.

Pokolba vele!

Nem véletlen, hogy az előzeteseket ilyen gyorsan lerendezzük, hiszen a júniusi PC Guru tele van izgalmasabbnál izgalmasabb tesztekkel, ezek tárgya pedig a májusi játékzuhatag legjava. A múlt hónapban pont lecsúsztunk róla, de most 6 oldalas megatesztben vesézzük ki az idei Doomot: Chocho 6 oldalon át fejti ki véleményét az utóbbi évek talán legmeglepőbb FPS-éről. Ha már lövöldözés, természetesen a Blizzard első shootere sem maradt parlagon: wilson szintén 6 oldalt szentelt a játéknak, a mezei teszten túl azonban egy kisebb meglepetéssel is készült a kedvetekért. És végül, de nem utolsó sorban befutott a hányatott sorsú Homefront: The Revolution is, amit JohnBart vihetett haza, hogy 4 oldalas tesztben regélje el, milyen is fellázadni a szuperfejlett észak-koraiak ellen.

De persze nem csak lövöldözésből áll a nyár. Itt van mindjárt a borítót is díszítő The Witcher III: Blood & Wine, amiről Siklara írt 4 oldalas tesztet – talán nem lövünk le nagy poént, ha eláruljuk, hogy kiegészítő rég hagyott már ilyen mély nyomot maga után a játékvilágban. Hasonlóan fantasy vizekre evezett a Total War-széria: a Warhammer alcímű rész a jól ismert univerzum legkedveltebb elemeiből építkezik, Tika 4 oldalas cikkéből pedig arra is választ kaptok, hogy mennyire sikeresen teszi ezt. És ez persze még messze nem minden, az Uncharted 4-től kezdve a Battlebornon át, egészen a Stellarisig minden fontosabb cím megfordult a guruk kezei között – a teljes tartalomért erre tessék!

Hardver, rovat

A sok erős teszt ellenére a rovatok sem maradtak ki a júniusi PC Guruból. Ismét van Radar alatt, ezúttal Böjti tálalásában, AdtroDave ugyanis el volt foglalva egy kártyás játék összeállítással. Ezen túl a japán szerepjátékok PC-s inváziójának is szenteltünk 4 oldalt: mcmacko kolléga egy halom, tesztre talán kevés vagy későn jött, de említést mindenképp érdemlő JRPG-t szedett össze azok kedvéért, akik nem kapnak szívrohamot a távol-keleti alkotások semmivel össze nem téveszthető stílusjegyeitől.

Lor sem maradt persze cikk nélkül: 4 oldalas összeállításban interjúzta meg Magyarország kisebb-nagyobb fejlesztőcsapatait, hogy megtudja, mi is a helyzet a hazai játékfejlesztéssel. A válaszok még azok számára is érdekesek lehetnek, akik amúgy nem foglalkoznak a gamer világ hátterével, hisz mégiscsak hazánk lányai és fiai adják őket egy olyan területről, ahol nem csak régen, de mostanság is születnek magyar csodák.

Hardverfronton pont lecsúsztunk az idei Computex kiállításról, ellenben lapzártánkra beesett hozzánk az Nvidia idei csúcskártyája, a GeForce GTX1080. Nosza, Mr. Torgue-nak se kellet több: 4 oldalas tesztben vesézi ki az új királyt, aminek sem a 4K, sem pedig a VR nem akadály többé. És ha már VR: a PC Guru volt olyan szerencsés, hogy letesztelhette a HTC Vive-ot. A legdrágább konzumer VR-sisakot Midnite vette a fejére, hogy aztán jól eltévedjen a virtuális világok között. És ez még mindig nem minden, hiszen számtalan érdekesség, cikk, meglepetés vár a júniusi PC Guru magazinban – nosza, kattints a tartalomért!

Teljes játék

Júniusban sem maradtok teljes játék nélkül. A beköszönő nagy meleget a dzsungelben vészelhetitek át, miközben fejlövéseket osztva próbáljátok megóvni a világ törékeny békéjét a Sniper: Ghost Warrior című FPS-ben. Lopakodás, látványos grafika és komoly kihívás vár, amennyiben Steamen aktiváljátok és letöltitek a programot. A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

A JÚNIUSI PC GURU JÚNIUS 9-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL
ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

PC GURU 16/06