Szinte alig ocsúdhattunk fel karácsony után, máris itt a tél utolsó hónapja, vele pedig a 2018-as esztendő második PC Guruja, amivel ismét igyekeztünk emelni a tétet, avagy annyi érdekes olvasnivalót szuszakolni bele, amennyit csak egy ilyen terjedelmű újságba lehetséges. A tavaszi játékzuhatag persze még várat magára, ennek ellenére akadtak nagy címek mind az előzetesek, mind a tesztek között.

Tradicionálisan a bemutatóknál maradva, lehetőségünk nyílt rá, hogy bőven a megjelenése előtt tegyük próbára a Microsoft legújabb őrületét, a Rare által fejlesztett kalózos Sea of Thievest, mely az xboxos játékosokon túl a Windows 10 tulajdonosokat is igyekszik elkápráztatni. Ezen felül, amit csak lehetett, összeszedtünk a Code Vein című akció-RPG-ről, mely játékot röviden úgy jellemezhetnénk, hogy a Dark Souls találkozik Drakulával. Az Early Access rovatban szót ejtünk a második világháborús Battalion 1944-ről, a Life is Feudal: MMO-ról, illetve a klasszikus RTS-eket végtelen számú egység ígéretével felturbózó Forged Battalionről, hogy csak párat emeljünk ki.

PC GURU 2018/02
A FEBRUÁRI PC GURU FEBRUÁR 8-TÓL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

Tesztek terén sem szenved hiányt a februári szám. A borítónkat díszítő Monster Hunter: World az MMO-k és az akció-szerepjátékok szerelmeseinek szeretne sok száz órányi örömet okozni, 6 oldalas tesztünkből pedig kiderül, sikerrel jár-e. Szintén 6 oldalt szentelünk a régóta várt Dragon Ball FighterZ-nek, mely az ikonikus rajzfilmsorozat látványos küzdelmeit ülteti át monitorokra, méghozzá az anime alkotóinak közreműködésével.

És ha már nagy címek: megjelent a hosszú éveken át Early Accessben leledző Subnautica is, így természetesen alámerültünk a játékba, hogy megnézzük, mi minden vár reánk ebben az idegen ősóceánban. Ezen túl vonatozgattunk a Railway Empire-ben, bunyóztunk a Street Fighter V: Arcade Editionben, Digimonokat kergettünk a Digimon Story: Cybersleuth - Hacker's Memoryban, és még megannyi érdekességet műveltünk -- a teljes tartalomért ide tessék kattintani!

Átnyergelve a rovatokra: a Mashinsky alkotójával interjúztunk a Láthatatlan hősökben, 9 db. indie-programot próbáltunk ki a Radar alattban, hardverek terén pedig a CES 2018-ba ugrottunk fejest, illetve megvizsgáltuk a GTX 1070-ek jelenlegi piacát is, hogy kiderüljön, érdemes-e még ilyen VGA-t venni, és ha igen, pontosan melyiket.

Összefoglalva tehát most is lesz mit olvasnotok, és akkor a teljes játékunkat még ki sem próbáltátok, pedig a The Age of Decadence-ben tényleg el lehet veszni egy életre.

Februári teljes játék: The Age of Decadence

A szerepjátékok zsánerének van egy ún. régimódi ága, amely a felülnézetes, kőkemény statisztikákkal, választási lehetőségekkel és körökre osztott harcokkal felvértezett alkotásokat takarja -- na, ezeken belül is egy külön bugyorban helyezkedik el februári teljes játékunk, a steames The Age of Decadence. Egy olyan programról beszélünk, amelynek mélységét jól mutatja, hogy akár harc nélkül is végig lehet játszani -- már ha elég profin boldogulsz egy intrikával és haraggal teli világban, ami épp egy nagy birodalom összeomlását nyögi. A The Age of Decadence igazi különlegesség, olyan játék, ami egy RPG fanatikus könyvtárából sem hiányozhat. TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT KATT IDE!