Itt a tavasz, itt van végre, vele együtt pedig megérkezett a PC Guru márciusi száma, amely csak úgy roskadozik az érdekes olvasnivalótól. Kezdjük is a legnagyobb durranással: abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy exkluzív előzetest és interjút közölhettünk az Obsidian Enternatinment legújabb játékával kapcsolatban, amely nem más, mint a méltán népszerű RPG folytatása, a Pillars of Eternity 2: Deadfire. Az összesen 9 oldalas anyagban nagyon sok dolog szóba kerül, előzetesen pedig csak annyit árulok el, hogy a látszat csal, ez kérem egy roppant tartalmas, igazi folytatás lesz.

A Deadfire-ön túl szintén kiemelést érdemel a Conqueror's Blade című kínai történelmi MMO, ami a musou-játékok hagyományai alapján, ám a szokásos fantasy-klisék elhagyása mellett próbál betörni a piacra, méghozzá egész ügyesen. A készítőket ezzel az anyaggal kapcsolatban is sikerült interjúvégre kapnunk, és meglepve konstatáltuk, hogy az összetett program mögött egy szerény hozzáállású, ám meglehetősen terjedelmes brigád áll.

PC Guru 2018/03
A MÁRCIUSI PC GURU MÁRCIUS 8-TÓL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN.

Ami a teszteket illeti, természetesen abból is kijut. Először is megjelent az Early Access üzletmodell egyik ősi királyaként számon tartott Rust, illetve berobbant a piacra az év egyik legnagyobb megjelenésének számító Kingdom Come: Deliverance -- ez utóbbi programnak 6 teljes oldalt szenteltünk. Leteszteltük továbbá az Age of Empires: Definitive Editiont, valamint a sok negatív hullámot keltett Metal Gear Survive-vot, amely még akár kellemes meglepetés is lehet, már ha adunk neki egy kis időt, ugye. De megjelent a Civilization VI: Rise and Fall DLC, a Call of Duty: WWII első kiegészítője (The Resistance), valamint a Steel Division: Battalion 44 Bacl to Hell letölthető tartalma is megjelent végre a Steam kínálatában.

Különösen nagy oka van az örömre azoknak az olvasóknak, akik kedvelik a japán szerepjátékokat, lévén írunk a PC-s Final Fantasy XII: The Zodiac Age-ről, az YS VIII-ról, a Sword Art Online: Fatal Bulletről, a Secret of Manáról, a The Seven Deadly Sins: Knights of Britanniáról, és ugyan nem JRPG, de tesztet olvashattok a Dissidia Final Fantasy NT verekedős játékról is.

Ez azonban persze még nem minden, számtalan egyéb érdekesség vár még rátok -- a teljes tartalmat ide kattintva érhetitek el.

Márciusi teljes játék: Kholat

Bár a telet már magunk mögött hagytuk, nem árt emlékezni rá -- ezt segíti el a fagyos Oroszosrszágba invitáló Kholat, amiben 9, a valóságban is eltűnt, majd titokzatos halált halt hegymászó rejtélyes esetének járhatunk utána. A belső nézetes horrorjáték szokatlan műfaji egyveleg, ami még a legfelkészültebb játékosokra is a frászt tudja hozni, miközben számtalan titkot fedhetünk fel benne -- érdekes darab, annyi szent. A játék természetesen steames, további infókért erre tessék!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!