Ismét lengyel vendégszeretetben részesültünk, megnéztük az év legjobban várt PS4-es játékát, kiveséztük az Evolve-ot, a Total War Attilát és a teljes Resident Evil: Revelations 2-t, ráadásul hazai teljes játékot is szereztünk: itt a márciusi PC Guru!

HEGYI MENET

Az biztos, hogy ebben a hónapban nem jelentett gondot a magazin megtöltése: felébredtek téli álmukból a kiadók és a fejlesztők, és bár tripla-A kategóriás címből azért csak egy-kettő akadt, kárpótoltak a kisebbek, vagy épp a meglepetéscímek, mind a tesztek, mind az előzetesek frontján.

Bár a lengyelországi útról sajnos az utolsó pillanatban lemaradtunk, de még így is sikerült végigjátszanunk a Kholat szuperexkluzív előzetes változatát (amely a hátsó címlapunkat díszíti), így a világon nálunk olvashatsz először a Sean Bean támogatását is élvező, felfedezős kalandjátékról, amely a legendás Gyatlov-incidens eseményeit gondolja tovább, főszerepben az eltűnt hegymászókkal, akik 1959. január 25-én nekivágtak az Urál hegységnek, hogy onnét soha se térjenek vissza. Haláluk igazi okát mind a mai napig nem ismerjük -- a Kholatnak azonban van egy teóriája...

Nem ez volt a hónap egyetlen megoldásra váró rejtélye: a Battleborn körül hatalmas a csend, pedig a Gearbox FPS-MOBA hibridje kifejezetten látványosnak, érdekesnek és egyedinek tűnik. Hasonlóan impozánsan fest a PlayStation 4 legjobban várt játéka, az Uncharted 4 is, de megnéztük, mit szeretne kihozni a Fatshark a Left 4 Dead-szerű Warhammer: The End Times - Vermintide-ból, és hogy a zseniális Zachary Barth ezúttal milyen egyedi ötleteket pakolt legújabb játékába, az Infinifactorybe.

EVOLÚCIÓS JÁTSZMA

Természetesen a tesztrovatot mi más vihette volna el a hátán, mint február legnagyobb játéka, az Evolve, amely megpróbálta újradefiniálni a kooperatív shooterek műfaját, csak épp... nos, a 6 oldalas tesztünkből kiderül, hogy mi vele a baj, annak ellenére, hogy alapvetően zseniálisan jó.

Valami hasonlóra lehet számítani a Total War: Attila kivesézésünkben is, hiszen a játék a Rome: Total War II-t viszi tovább, kevés új ötlettel, de annál több profizmussal és hangulattal -- ha igazán kiváló stratégiai játékra vágysz, akkor mindenképp próbáld ki!

Címlaptémánknak persze nagy figyelmet szenteltünk a magazin hasábjain belül is: pont úgy jött ki az embargó dátuma, hogy nemcsak az első epizódra voltunk korlátozva, így spoilerek nélkül, de teljesen kiveséztük a Resident Evil: Revelations 2 összes fejezetét, és nagyon kellemesen csalódtunk.

Persze most se maradtunk hazai vonatkozású játék nélkül, ezúttal a NeoCore Games csapata szállította a mannát a tower defense műfajt továbbgondoló Deathtrappel, amit négy oldalon boncoltunk. Új Pinball FX 2 asztal is érkezett, az Iron & Steel ráadásul saját gyártású, és van annyira jó, mint a licencelt asztalok.

Ez persze csak egy kivonatos ízelítője a márciusi tartalomnak: a magazin menüpont alatt átböngészhetitek a teljes tartalomjegyzéket, március 12-től pedig már az újságosoknál is megtaláljátok a csurig töltött márciusi számot!

TELJES JÁTÉK: CASTLESTORM

Különösen büszkék vagyunk e havi teljes játékunkra, és nem csak azért, mert kiváló, hanem mert teljes egészében itthon készült. A Pinball FX-sorozatról ismert Zen Studios az Angry Birds lövöldözését keresztezte a várépítéssel / várostrommal és a szerepjátékokra emlékeztető karakterfejlesztéssel, egy egyedi, hihetetlenül hangulatos, elképesztően könnyen megtanulható, nemtől és kortól függetlenül tökéletesen élvezhető, kocajátékosokat, érdeklődőket a videojátékokra rászoktató különlegességet alkotva meg. Olvasd el a teljes játékról szóló cikkünket!

KÓDBEVÁLTÁS

Az 5. oldalon található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni a DVD tasakjára nyomtatott kódsort, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Steamen.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

boritok1503.jpg

A MÁRCIUSI PC GURU MAGAZINT MÁRCIUS 12-TŐL KERESSÉTEK AZ ÚJSÁGOSOKNÁL!