Végre itt a tavasz, kisütött a nap, csicseregnek a madarak, a PC Gurunál pedig feltámadt a tesztélet, ugyanis hogy, hogy nem, már az év második és harmadik hónapjában befutottak az első AAA-kategóriás címek. A hatalmas játéközön miatt még az utolsó pillanatban is játszanunk kellett a hellyel, de szerencsére mindent bele tudtunk zsúfolni a márciusi Guruba, ami így 2017 eddigi legtartalmasabb magazinja lett.

RENDELD MEG A PC GURU WEBSHOPBÓL,
HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL AKÁR 1995 FT-ÉRT!

Száguldás, szerelem

Annak rendje és módja szerint kezdjük az előzetesekkel és a korai hozzáférésű játékokkal, amelyek között ezúttal igazi nagyágyúkat találunk. A februári lapzártánk idején esett be a Project CARS 2 kiszivárgott videója, amit egy hivatalos bejelentés és még több anyag, kép követett. Nosza, nem is kellett több, Gebbbe, a Guru hivatalos szimulátor-fenegyereke utánajárt a játéknak, és 4 oldalban meséli el, mi várható az utóbbi évek legfontosabb autószimulátorának folytatásától.

Mindeközben a korai hozzáférésben ténykedő kiadók sem unatkoztak, hisz befutott a Conan Exiles, amit Bate vett górcső alá. A Funcom nevű stúdiótól már láttunk lenyűgöző MMO-játékot (emlékezzünk csak a remekre szabott The Secret Worldre), a csapat feladata pedig ezúttal egy eddig kissé bután kezelt szellemi tulajdon, a Conan, a barbár feltámasztása volt, méghozzá online szerepjáték képében. Hogy sikerült-e a mutatvány, 4 oldalas cikkünkből derül ki.

Kiemelést érdemel továbbá a Days of War című második világháborús FPS, amiben újra megvívhatjuk a nagy világégés pusztító csatáit, méghozzá egymás ellen, kidolgozott multiplayer-szabályok közepette. A játék méltó folytatása lehet az olyan legendás címeknek, mint a Call of Duty 2 vagy a Day of Defeat, JohnBart pedig 4 oldalon számol be az egyelőre még félkész, de már most ígéretes WW2-es shooter minden pozitív és negatív tulajdonságáról. Amennyiben visszasírod a második világháborús FPS-ek aranykorát, ezt a cikket neked ajánlom. Ez azonban nem a teljes Early Access-tartalom, azt ide kattintva nézheted meg.

Apokalipszisek után

Mint a bevezetőben is írtam, márciusra beindult a nagyüzem, így tesztelnivaló is bőven jutott a PC Guru legfrissebb számába. Kezdjük mindjárt a duplaoldalas borítónkat díszítő Torment: Tides of Numenerával, amivel Tenebra kolléga sok más újságírótól eltérően több hetes játékidőt kapott – innét is kösz a segítségért a Techland munkatársainak. Az eredmény egy roppant részletes, 6 oldalas teszt, benne tippekkel, segítségekkel, érdekességekkel, és persze minden lényeges információval. Ha rajongsz a klasszikus RPG-kért, ezt a cikket el kell olvasnod.

Szintén nagy durranásként tartjuk számon a Ubisoft régóta várt akciójátékát, a történelmi témájú For Honor című programot, amit Böjti vett górcső alá 4 oldalon. Hogy milyen lett a megannyi bétateszt által megelőzött bolti verzió, kiderül a cikkből, miképp az is, hogy vajon a Ubisoft képes volt-e kiküszöbölni a már a béták alatt kitüremkedő hibákat. Szintén Böjtinél maradva a Sniper Elite 4-et is ki kell emelni, ez a játék ugyanis hosszú idő után ismét a komoly javulás ígéretével kecsegtetett a sorozaton belül – hogy így lett-e, 2 oldalas tesztünkből derül ki.

Kicsivel a lapzártánk előtt futott be a PlayStation 4 legújabb üdvöskéjeként ünnepelt Horizon: Zero Dawn, amit azonban még épphogy sikerült letesztelnem, így az eredmény egy 5 oldalas cikkben manifesztálódott. A Guerrilla Games egy olyan nyitot világú akció-szerepjátékot teremtett, ami a Witcher 3 és a Final Fantasy XV nyomdokain járva igyekszik meghonosítani a műfajt sci-fi környezetben is – és bár egy konzol-exkluzív játékról van szó, a tesztet a PC-s közönség is érdekesnek találhatja majd, hiszen egy olyan programról beszélünk, ami nemcsak játékmenetében, de technikai kiforrottságában is cáfolja a konzolos előítéleteket. Ez persze nem a tesztrovat teljes tartalma – azt ide kattintva érhetitek el.

Évforduló évforduló hátán

2017-ben egy rakás nagy sorozat lesz 10 éves, gondolok itt a Witcherre, a Crysisra vagy a BioShockra. Az első szülinapos a sorban azonban a S.T.A.L.K.E.R., amelynek első, Shadow of Chernobyl című epizódja sok csúszás és nehézség után végül 2007. március 23-án jelent meg, kizárólag PC-re. A program igazi kultjáték lett, máig vannak rajongói, a két mellékágat azonban nem követte számozott folytatás, mi több, a fejlesztőkre is alaposan rájárt a rúd. A PC Guru csapata azonban úgy gondolta, ideje kideríteni, mi lett a S.T.A.L.K.E.R. 2-vel, így felvettük a kapcsolatot a GSC egyik volt munkatársával, és elbeszélgettünk vele a széria múltjáról, jelenéről és jövőjéről – az eredmény egy 8 oldalas anyag, amit elsősorban a Stalker-széria szerelmeseinek ajánlok.

De rovataink és extráink között találhattok egy gondolatébresztő cikket az Early Access üzletmodell állapotáról, megjelenése előtt próbálhattuk ki a Stalker: Lost Alpha Developer’s Cut változatát, bemutatjuk a GT V legélethűbb modifikációját, interjúzunk egy magyar színésznővel, aki kb. minden nagy játékban szerepel, méghozzá titokban, és elfilozofálunk a hardverpiac 2017-es állásáról, miközben az ÁlomPC rovatban ismét menő konfigurációkat ajánlunk. Tartsatok hát velünk márciusban is, és ahogy mindig, most is a Guru legyen veletek! (A magazin teljes tartalmáért katt ide!)

Legyen a tiéd egy Shuttle XPC!

Játssz a PC Guruval és legyen a tiéd egy Shuttle SZ170R8-as barebone XPC! Hogy mit kell tenned? Nos, először is vedd meg a PC Guru márciusi számát, fényképezd le magadat vele, a képet pedig küldd el a magazin 104. oldalán leírt e-mailcímre! Ez azonban csak egy módja annak, hogy megkapd a gépet, ugyanis nem is egy példányt szórunk ki, hanem mindjárt kettőt. A másik XPC-t az előfizetőnik között sorsoljuk ki, szóval megéri előfizetni, még annál is jobban, mint egyébként. További részletek a márciusi PC Guru magazinban olvashatók!

Teljes játék

A PC Guru márciusi teljes játéka a magyar Elder Games által fejlesztett Meridian: Squad 22 című valósidejű stratégia, ami nem más, mint egy tavalyi, avagy 2016-os megjelenésű játék. Tika a 2016/09-es számban írt róla részletes tesztet, és hát tetszett neki a játék, amit most nagy büszkén nyújtunk át nektek, természetesen steames verzióban. A Meridian: Squad 22 elsősorban a régimódi RTS-ekért rajongó játékosoknak készült, szóval, ha hiányolod a StarCraftot és élsz-halsz a Red Alertért, ezt a programot is érdemes feltelepítened. A részletekért kattints ide!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

A MÁRCIUSI PC GURU MÁRCIUS 9-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

PC Guru 17/03