• Randy Pitchford egyik botránya elcsendesedni látszik
  • Mielőtt bíróságra ment volna az ügy, a felek megegyeztek

Mostanra gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy Randy Pitchford évek óta szinte folyamatos jogi csatározást folytat, a legváltozatosabb szereplőkkel, a legváltozatosabb ügyekben. Nem is olyan régen a Duke Nukem zeneszerzője perelte be őt, cégét, a Gearboxot, meg még a Valve-ot is – de a megoldásra váró perek közül most egy megoldódott, és még a bíróság sem kellett hozzá.

Történt ugyanis, hogy Randy Pitchford gyermekkori barátját – aki mellesleg akkor még a Gearbox ügyvédje volt – Wade Callendert vádolta azzal, hogy 12 millió dolláros bónuszt írt ki magának, a Take-Two zsebéből. De Callender sem volt rest, állítása szerint Pitchford egyik USB-je van a tulajdonában, melyen kiskorúak szereplésével készült pornó is található. Ez utóbbiról még Pitchford is elsütött egy szerencsétlen viccet, szóval úgy tűnik, hogy Callender nem a levegőbe beszélt.

randy-pitchford-gearbox-ceo-explains-aliens.jpg

Ennek ellentmond azonban a bíróság nyilatkozata, mely szerint a bizonyítékok átnézése után bebizonyosodott, hogy a Randy Pitchford elleni vádak nem helytállóak, és a felek tisztázták nézeteltéréseiket. Ami csak azért furcsa, mert Amerikában a bíróságok nem nézik át a bizonyítékokat, ha a felek peren kívül megegyeznek… Hogy ezek után az egész kulimászból mi milyen mértékben igaz vagy sem, azt már valószínűleg soha nem tudjuk meg.