Ismeritek Michael Shagg Washington nevét? Nem? Nos, Washington, akit legtöbben csak Shaggnek hívnak (kéretik nem röhögni a magyar hangzáson), a Cypress Hill háttérénekeseként vált kvázi ismertté. Az úriember azonban nem zenei jártassága vagy tehetsége folytán került a PGO hírei közé, hanem mert tetemes összegre perelte a Rockstar Gamest és a Take-Two-t, lévén állírása szerint a két cég tőle lopta a hat évvel ezelőtt megjelent GTA: San Andreas történetét.

Shagg azt állítja, hogy a Rockstar emberei megkeresték és kifaggatták zűrös fiatalkoráról, mikor is Michael utcai bandák háborúskodásába is belefolyt. Az urak azt ígérték, hogy ha felhasználják Shagg történetét, akkor fizetnek neki, de soha többé nem keresték meg. Shagg ellenben most pert indított 250 millió dollárra, mondván, hogy a fejlesztők és a kiadó lógnak neki a bevétel 25 százalékával (amit ő ezek szerint egymilliárd dollárban állapított meg).

Persze elég nevetséges, hogy hat évvel később tűnik fel valakinek, hogy az amúgy tök sablonos gettótörténet hajaz a saját fiatalságára, az viszont már érdekesebb fejlemény, hogy Washington neve szerepel a San Andreas stáblistáján, ergo tényleg megkereshették ez ügyben. Hogy a Rockstar tussolta-e el a zenész kapcsolatát a céggel, vagy csak egyszerűen nem tartották elég jelentősnek az úriember beszámolóját ahhoz, hogy fizessenek is érte, kérdéses. Mindenesetre a Take Two bejelentette, hogy védekezni fog.