Új esemény vette kezdetét a World of Warcraft szerverein, aminek részeként a karakterünk zombivá változhat! Az esemény minden bizonnyal az évente megrendezendő Hallow's End része, ami október 18-tól november 1-ig tart, de egyesek azt susmorogják, hogy ezzel ünneplik meg a Lich King kiegészítő egyre csak közelgő eljövetelét -- de akárhogy is van ez most nem fontos, hiszen emberéletek (meg tauren, meg elf, és stb.) forognak kockán.

Pestis a WoW-ban!Pestis a WoW-ban!Pestis a WoW-ban!

Az esemény a hajnali órákban kezdődött, mikor Booty Bayben rejtélyes ládák jelentek meg, akik pedig voltak olyan bolondok és kinyitották őket, pestissel fertőződtek meg, majd csupán tíz perc elteltével élőhalottá változtak. A zombilét során minden élőként birtokolt képességünket elveszítjük, de cserébe újakat kapunk, valamint mindenkit -- ebbe beleértve az NPC-ket is -- megtámadhatunk, ezzel továbbadva a fertőzést. Miközben zombik vagyunk, ideiglenesen egy különleges kasztba kerülünk, és így minden hasonszőrű élőhalottal szót értünk, függetlenül attól, hogy az a szerencsétlen előtte a hordát vagy a szövetséget gazdagította, azonban a hátrányok közé tartozik, hogy a korábbi bajtársaink ezentúl ellenségnek tekintenek.

A fertőzés leküzdésére különleges NPC-k (Argent Dawn) jelentek meg városszerte, akiket elég csak megközelíteni, és meg is gyógyultunk, ezen felül azok a játékosok is segíteni tudnak, aki meg tudják idézni a Cure Disease varázslatot. Rossz hír, hogy ha már teljesen átváltoztunk, csak a halál az egyetlen kiút, de az sem old meg véglegesen mindent, hisz többször is megfertőződhetünk.

Amúgy a játékban elszórtan megtaláljuk Eric Farrington naplójának darabjait, amiben elmeséli, mi történt Andorhallal a pestis kitörésekor. A napló darabjait az eseménnyel foglakozó hivatalos fórumtopikban is megtalálhatjuk egy rövidke keresés után, és ezen az oldalon megkapjuk a legfrissebb infókat is a járványról, ami jelen pillanatban úgy látszik, kezd ellenállóvá válni a gyógymódokkal szemben.