A 22 Cans tegnap jelentette be, hogy nekiláttak a Project Godusnak, ami nem más, mint Molyneux legendás játéka, a Populous felújított és alaposan kiegészített változata. Az elképzelés az, hogy a Populous könnyen hozzáférhető, egyszerűen eltanulható játékmenetét házasítják össze a Black & White folyamatosan, a döntéseink által formált világával, s a Dungeon Keeperben látott pályakiépítéssel és multiplayer móddal. Egyszóval a csapat igyekszik összegyúrni a legjobb elemeket Molyneux karrierjéből.

A játék főleg a multiplayer módra fog koncentrálni, s nyolc játékos tud majd egyszerre kezelni, akik egymással versengve, vagy éppen együttműködve szabadon változtathatnak a világon úgy, ahogy azt a kedvük tartja. A csapat mély, rengeteg részlettel és lehetőségekkel rendelkező játékmenetet ígér, amit személyi számítógépeken és hordozható platformokon (iOS, Android) élvezhetünk -- ha jól megy a gyűjtés, akkor más platformokon is.

Peter Molyneux újra elkészítené a Populoust

A 22 Cans 450 ezer fontot szeretne összegyűjteni, melynek birtokában nagyjából 7-9 hónap alatt el is készülne a tejes játék. Figyelembe kell azonban venni azt a lehetőséget, hogy túl is szárnyalhatják az eredeti célkitűzést, s a plusz pénz birtokában új lehetőségekkel bővíthetik a játékot, ami meghosszabbítja a fejlesztési időt. A csapat később, ha már megvan a kívánt összeg nyilvánosságra hozza, mi mindet tudnának még beépíteni egy kis plusz költőpénzzel.

Természetesen most is különböző ajándékok járnak a támogatóknak. A legkisebb összeg 5 font, ami a játék hivatalos fórumába való belépéshez elegendő, 15 fontért viszont már a játék dukál. Adományokat egészen 5000 fontos összegig adhatunk.