• Elhalasztották a Starfieldet
  • Akárcsak a Redfallt
  • Sokan nem örültek a hírnek

Tegnap jelentette be a Bethesda, hogy kénytelenek elhalasztani 2023-ra két játékukat is, a vámpírvadászós Redfall-t és a sci-fi Starfieldet. Ami már csak azért is volt fontos döntés, mert így egyetlen olyan játék sem jelenik meg idén Xboxra, amit a Microsoft stúdióinak valamelyike készítene. A rajongók természetesen nem örülnek, már csak azért sem, mert tavaly a Microsoft azt ígérte, hogy negyedévente legalább egy belső fejlesztésű játékot kihoz a Game Pass-ra. Phil Spencer ezért bocsánatot kért Twitteren:

„Az ilyen döntések nehezek a játékokat készítő csapatoknak és a rajongóinknak. Bár teljes mértékben megadjuk a csapatainknak a játékok elkészítéséhez szükséges időt, halljuk a visszajelzéseket. A minőség és a konzisztencia biztosítása elvárás, és mi továbbra is azon dolgozunk, hogy még jobban megfeleljünk ezeknek az igényeknek.”

Tény és való, hogy a késedelem dühítő lehet, főleg, ha nagyon várunk egy játékot, azért érdemes észben tartani, hogy az még sosem vezetett eredményre, ha egy kiadó bármi áron kiadott egy játékot. Nem is kell messzire menni, elég csak ennyit írni: Cyberpunk 2077.