• Phil Spencer szerint nem csak az Xbox Game Pass számít
  • A cél, hogy több lábon álljon a üzlet

Az Edge magazinnak adott interjúban Phil Spencer többek között az Xbox Game Pass-ről és annak jövőjéről is beszélt. Kifejtette, hogy nem csak  és kizárólag ez az egyetlen dolog áll a cég figyelmének középpontjában. Azon közvélekedéssel ellentétben, mely szerint az egyes platformtulajdonosok egyetlen dologra koncentrálnak – az Xbox esetében a Game Pass, a Playstation esetében pedig a belsős exkluzívok – Spencer úgy gondolja, hogy az igazság ennél messzebb nem is lehet. Éppen ezért nem  is képzeli vagy számít arra, hogy lesz olyan idő, amikor minden egyes Xbox tulajdonos egyben Game Pass előfizető is lesz.

„Azt szeretném, hogy mindenki maga válasszon. Vannak olyanok, akik minden játékot megvesznek és saját könyvtárat készítenek” –  mondta, majd hozzátette –  „Az előfizetések egy folyamatos megbízható bevételi forrás, és ez fontos minden vállalkozás számára, az egyes megjelenésekkor bekövetkező tüskék mellett. Ezért mondom, hogy valójában mindezek keverékéről kell beszéljünk, nem csak egyik, vagy másik aspektusról. Az üzlet nem egyetlen számtól függ, hanem a fizikai eladások, a konzoleladások, a Windows, Xbox, xCloud... mindezek együttese.”

xbox-game-pass-ultimate.jpg

Nem is olyan régen arról számoltunk be, hogy az Xbox Game Pass előfizetők száma nem növekszik az elvárásoknak megfelelően, bár még így is nagyon szép számokat produkál. Továbbá az sem titok, hogy a Microsoft csillagászati összegeket pumpál a szolgáltatásba, mely Spencer véleménye szerint, nagyon is fenntartható. És bár a konkrét számokba nem láthatunk bele, az ez év eleji adatok szerint a maga 18 millió előfizetőjével minden bizonnyal szép kis „folyamatos megbízható bevételi forrás” a Microsoft számára.