• Az Xbox feje, Phil Spencer a koronavírus hatásairól beszélt
  • Szerinte inkább a 2021-es játékok a veszélyeztetettek
  • Magát az iparágat viszont nem félti

Phil Spencer, az Xbox feje nemrégiben a Business Insidernek adott interjút, melynek során kifejtette, hogy miként látja a koronavírus-járvány hatását a játékiparra.

Az elmúlt hónapokban jó néhány csúszást jelentettek be a járvány következtében, köztük olyan címekkel, mint a The Last of Us Part 2 vagy a Ghost of Tsushima, Spencer azonban úgy érzi, hogy inkább a 2021-es játékok miatt kell aggódni.

"A nyári és a kora őszi címek? Szerintem azok rendben lesznek. Amik egy év múlva vagy később jönnek? Ezeknél már lesz némi hatása, de képesek lesznek reagálni" - mondta Spencer.

phil-spencer-szerint-a-2021-es-jatekoknak-tobbet-fog-artani-a-koronavirus-jarvany.jpg

Spencer mindezt azzal magyarázta, hogy vannak területek, melyek teljesen leálltak: tipikusan ilyenek a motion capture-, illetve a nagyszabású hangfelvételek (pl. nagyzenekar) - ezek az idei címeknél jó eséllyel elkészültek már, a 2021-es játékoknál azonban csak most következnének. Emiatt - meg persze az otthoni munkavégzésre való átállás miatt - szerinte lesznek játékok, melyek 2021 eleje helyett csak később érkeznek majd.

A vezető mindenesetre nem aggódik túlságosan: szerinte a játékipar könnyedén átvészeli majd ezt a krízist.

"Meglehetősen magabiztos vagyok annak kapcsán, hogy az iparág továbbra is képes lesz fenntartani a játékok folyamatos kínálatát. Rengeteg játék készül jelenleg, és úgy gondolom, hogy iparági szinten minden rendben lesz" - folytatta.