• Matteo Garrone (Dogman) rendezte a filmet
  • A mester egy interjúban arról beszélt, hogy ez egy olyan film, amely az egész családnak szól
  • A második helyen nyitott az olasz mozikban
  • Roberto Benigni (Az élet szép) majndem egy évtizedes kihagyás után tért vissza 

Matteo Garrone, a 2008-as Gomorrah című filmjével robbant be a köztudatba, majd idén a Dogman - A kutyák királya már a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat is elvitte a Cannes-i filmfesztiválon. A rendező új előszereplős adaptációja a második helyen nyitott a héten az olasz mozikban a Star Wars: Skywalker kora mögött, a szerző pedig meg is szólalt új művének premierje kapcsán.

Arról beszélt a Varietynek, hogy egy mindenki számára befogadható filmet akart készíteni.

„A korábbi filmjeim alapján az emberek azt gondolják, hogy ez a Pinokkió sötét vagy erőszakos lehet, azonban ez egy tévedés. Ez egy könnyedebb jellegű film, amely minden korosztálynak szól.

mv5bnju0ytixndqtnwixzs00mdu5lwi1mditmtbingyxmdqxntrkxkeyxkfqcgdeqxvymziwndy4ndiv1sx1777cr001777743al.jpg

Az olasz gyártásban készülő produkció Roberto Benigni (Az élet szép), Marine Vacth (Algériai napok) és Marcello Fonte (Dogman) főszereplésével került a mozikba. A projekt legnagyobb sztárja kétségtelenül Benigni, akinek visszatérése nem mindennapi esemény, a színész ugyanis utoljára Woody Allen 2012-es Rómának szeretettel című filmjében vállalt egy kisebb epizódszerepet. Magyar premierről egyelőre sajnos nem tudunk, legkorábban februárban várható a bemutató, ha egyáltalán forgalmazásba kerül a film itthon.