Alig jelent meg a Nintendo Switch, máris vásárlók ezrei jelezték, hogy a gép hordozható kijelzőjén pixelhibákat és elszíneződő foltokat vettek észre. A csalódott rajongók tömegével támadták le a Nintendót és a Redditet, utóbbi közösségi oldalon már több mint kétezer poszt szól a konzollal kapcsolatos technikai godnokról. A Nintendo ezekre reagált is: a cég szerint a "halott pixelek normális velejárói" minden ilyen eszköznek, és "nem tekinthetők gyártási hibának". Sőt a cég még tovább ment: "A kis mennyiségű elhalt pixel az LCD-kiejlzők általános jellemzője."

A játékosok nem csak emiatt csalódottak: kiderült, hogy minden várakozás ellenére lehetetlen SD-kártyán ide-oda pakolgatni a Switch-mentéseket, azok ugyanis éppúgy géphez kötődnek, mint a Wii U esetében. Erre mondjuk a Nintendo azt mondta, hogy "most még nem lehetséges", szóval valószínű, hogy egy későbbi szoftverfrissítéssel másolhatóvá teszik a mentésfájlokat.

Ami a pixelhibákat illeti, fontos tudni, hogy egykor valóban rendszeres velejárói voltak az apró kijelzőknek, ezek az idők azonban elmúltak, manapság minden gyártónál főbenjáró bűn, ha a sokszázezres, néha közel vagy teljesen 4K-s felbontású telefonon vagy tableten pixelhiba jelentkezik. A Nintendo ráadásul egy már viszonylag kifutott, kiismert technológiát használ a Switch esetében: a gépet egy 720p-s IPS-kijelzővel szerelték fel, szóval közel sem olyan fejlett, mint egy csúcsmobil.

Nintendo Switch

Korábban írtuk, hogy a gép világszerte hiánycikk, forrásaink szerint pedig ez egy darabig így is marad. Magyarországon egyetlen nagy szórakoztató-elektronikai üzletlánc készlete a megjelenés napján elfogyott, a következő készletre 1-2 hónapot kell várni. És hogy hány darabból állt a készlet? Pontos számot nem tudunk, de százas nagyságrendről van szó -- ebből arra következtetünk, hogy a hazai nintendós keménymag már le is csapott a konzolra.