A Bluehole és Brendan Greene alias Playerunknown fejlesztette Playerunknown's Battlegrounds nagyot robbantott, megjelenése óta a Steam eladási listájának élén tanyázik, azóta pedig tetemes mennyiségű példány talált gazdára. De nem csak az értékesítésben, hanem a játékosszámban is kiugróan teljesít: a korai hozzáférés kezdete óta eltelt 16 napban folyamatosan a dobogón bérel magának helyet. A Steamcharts statisztikái alapján a csúcs eddig 89.000 egyidejűleg aktív játékost jegyez.

Ezzel párhuzamosan a Twitch-en is elképesztő népszerűségnek örvend a program, az utóbbi két hét a legnézettebb játéka a Playerunknown's Battlegrounds. Számokban kifejezve több mint 150.000 néző oszlik el 2.000 közvetítő között, mindeddig 39.841 adásban szerepelt és 5.168.180 percet, azaz 3.589 nap műsoridőt töltött ki.

“Nem érhettük volna el ezt a mérföldkövet a játékosok elkötelezettsége nélkül, meghajlunk szenvedélyes visszajelzésük előtt. Az új tartalmakkal érkező jövőbeli fejlesztések és változtatások során aktívan bevonjuk az egyre növekedő rajongótábort is.” - köszönte meg Playerunknown, polgári nevén Brendan Greene a rajongóknak a támogatást.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!