• A Windows Central adatokat közölt a következő generációs Xboxokról
  • Az Anaconda és a Lockhart között jelentős erőkülönbség lehet majd

A közelmúltban újból szárnyra kaptak azok a híresztelések, melyek szerint a Microsoft két különböző modellel vág neki a következő generációnak, vagyis a Project Scarlett valójában nem egy, hanem két konzol lesz: az Anaconda és a Lockhart. Most ezek kapcsán közölt le néhány technikai adatot a Windows Central, melyeket több forrás is megerősített számukra.

pletyka-a-belepo-szintu-nextgen-xbox-gyengebb-lesz-mint-az-xbox-one-x.jpg

Az nem újdonság, hogy az Anaconda bivalyerős lesz, hiszen maga a Microsoft is szörnyetegként harangozta be a gépet: a 12 teraflops számítási kapacitás önmagáért beszél. Az állítólag lemezmeghajtó nélkül érkező, kifejezetten belépő szintű Lockhart ezzel szemben csak 4 teraflopsot tud majd, amely elmarad ezzel az Xbox One X 6 teraflopsától.

A Microsoft mindezt a CPU terén szeretné kompenzálni, amely mindkét esetben nyolcmagos, nagyjából 3.5 GHz-en ketyegő processzorokat jelent majd - az Anaconda esetében picivel magasabb órajellel. A 16 GB rendelkezésre álló RAM pedig 13-3 arányban oszlik majd el a játékok és az operációs rendszer között, természetesen előbbi javára, amely szintén előrelépés lesz az X-hez képest, amely maximum 9 GB-ot tud erre allokálni.

Nem győzzük persze hangsúlyozni, hogy mindez csak pletyka - még ha a forrás viszonylag megbízhatónak is nevezhető...