• Sok információ szivárgott ki a soron következő Dead Risingról
  • A pletyka szerint egyfajta rebootnak is tekinthető az új játék

A nevét érthető okokból nem vállaló 4chan-felhasználó elmondása szerint a Dead Rising 5 immáron 2 éve készül, de nem a Capcom Vancouver műhelyében – hogy akkor mégis kik fejlesztik, azt nem árulta el. Annyit viszont biztosra vesz, hogy a játék visszatér a gyökerekhez, és a legutóbbi részt nem tekinti kánonnak, avagy megtörténtnek. Játékmenetet érintően visszatér az időzítő, a pszichók, a túlélők kísérgetése, és a vallatás is; továbbá a fegyverek nem lesznek annyira komikusak, ahogy az egész játék is egy cseppet komolyabban veszi majd magát.

Az új fejezet címe egyébként egyszerűen csak Dead Rising lesz, ezzel is alátámasztva, hogy visszatér a gyökerekhez a sorozat, és félig-meddig rebootnak is tekinthető. A szivárogtatás szerint az események sorozata 25 évvel az első rész után játszódik, hősünk pedig ezúttal a fotóriporternek készülő Jack, egy összeesküvés-elméleteket gyártó egyetemista lesz. A kór most az ő egyetemi városában szabadul el, mely három különálló részt ölel fel: az egyetemet, a várost, és az elmaradhatatlan bevásárlóközpontot.

Mindennek alátámasztására egy nem túl meggyőző képpel szolgált az úr(hölgy?), mi pedig mindenkit arra intünk, kezelje erős fenntartásokkal a fenti információkat.

deadrising-japersze.jpg

Ti örülnétek, ha a játék komolyabb hangvételt ütne meg?