Habár sokan kezdték el temetni a műfajt,  a The Whispered World idén már  nem az első, és remélhetőleg nem is az utolsó azon játékok közül, amik a szebb napokat is megélt point & click kalandjátékokat képviselik. Ezúttal a Daedalic Entertainment ugrott fejest egy klikkelgetős kalandjáték fejlesztésébe.

Point & clickből sosem elégA történet középpontjában Sadwick, a fura kinézetű bohóc áll, aki szülei vándorcirkuszának oszlopos tagjaként járja a világot. Ez az élet azonban nem elégíti ki teljes mértékben minden vágyát. Egy éjszaka furcsa álmot lát, melyben egy rejtélyes alak veszélyes utazásra küldi őt az ismeretlenbe. Itt csöppenünk bele a történetbe, és vehetjük át Sadwick irányítását egy már jól megszokott, de megunhatatlan point & click kalandjáték keretein belül. Hősünknek lesz egy hűséges segítőtársa is Spock, a kukac személyében (ki hogy becézi ugyebár...). Az eddig ismert képekhez most két új kedvcsináló is csatlakozott, melyekre azt kell hogy mondjam, hogy a profizmus legfelső fokát képviselik ezekkel a mesterien kivitelezett, kézzel készült rajzokkal.

Az új képeken látható ódon ingaóra is a játékban található rengeteg ötletes feladat egyikét ábrázolja, kivitelezése szemet gyönyörködtető. A másik képen pedig egy szereplő nélküli őszi tájképet láthatunk, a maga egyedülálló szépségében. Nekem személy szerint nagyon hiányoznak ezek a fajta játékok, de a The Whispered Worldre év végéig még biztosan várnunk kell.