• Az Arkane-nak nem volt erőforrása egy PC-s demóra a konzolos próbaváltozat mellett
  • Plusz úgy gondolták, hogy a Steam visszatérítési ehetősége is megfelel a demónak
  • A Steamen minden program árát visszakérhetjük kevesebb, mint két óra játék után

Manapság elég sok játék esetében lutri próba nélkül megvásárolni egy játékot, pláne PC-n, amin megszaporodtak a hibákkal teli, rosszul futó játékok. Legalább azt érdemes megvárni, míg kijön róla egy-két teszt, ha már egyszer nincs demó, vagy az a különös helyzet áll elő, hogy csak a konzolosok kapnak próbalehetőséget. Ez történt az előfizetéseink mellé kérhető Prey-jel is, s most Raphael Colantonio elárulta azt, miért történt ez.

Elmondása szerint az egyik ok nem más, minthogy az Arkane Studiosnak nem volt erőforrása arra, hogy mindkét konzolra és még PC-re is demót készítsen. Úgyhogy választaniuk kellett, és a Steam miatt inkább a konzolokat választották. Hogy jön ide a Steam? Nos, Colantonio rávilágított arra a tényre, hogy a Steamen minden megvásárolt játék árát visszakérhetjük két órán belül. Ezalatt szabadon játszhatunk vele, ami szavai szerint megfelel egy demónak.

Ebben van is valami, hiszen a PS4 és Xbox One tulajdonosok is csak egy órát tölthettek el a játékkal, ami ugyanúgy benne van a két órában. És mielőtt valaki rákérdez, hogy mi van azokkal, akik dobozosan akarják megvásárolni, azoknak a megoldás az lehet, hogy megveszik Steamen, eltöltenek vele egy órát, majd visszakérik az árát, aztán (ha tetszett) megveszik dobozosan. Nem egyszerű, de nem is kivitelezhetetlenül bonyolult.

Persze ez a megoldás nem annyira egyszerű, mint egy demó letöltése, de tény és való, ez is egy lehetőség, amivel manapság bizony érdemes lehet élni, ha nincs jobb megoldás.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!